Ј. Африка: Пронађени фосилни остаци детета човековог претка

ЈОХАНЕСБУРГ: Тим међународних и јужноафричких истраживача открио је фосилне остатке детета раног хоминида у једној пећини у Јужној Африци.
afrika
Фото: AP photo

Тим научника је известио о открићу делова лобање и зуба детета врсте Хомо наледи, која је изумрла пре готово 250.000 година, а реч је о детету које је имало између четири и шест година, преноси АП.

Фосилни остаци пронађени су у удаљеном делу пећине, што сугерише да је тело тамо стављено намерно, у нечему што би могла бити нека врста гробнице.

Хомо наледи врста је у роду Хомо, сродна савременој људској врсти Хомо сапиенс.

Ову су врсту 2013. године открила два спелеолога у пећинском комплексу “Rising Star Cave” у јужноафричкој покрајини Гаутенг, 50 километара северозападно од Јоханесбурга.

Закључак да је Хомо наледи живео између 236.000 и 335.000 година и да није изумро много раније, а до кога су дошли научници, показује да је породично стабло "Хомо" разноврсније него што се првобитно мислило.

 

Драган
05.11.2021 • 05:52
Изнова и изнова лупетају са својим теоријама, које се мало мало па покажу нетачним, а они то зову "знање". Нарочито те глупотиње са теоријом еволуције, пореклом света, живота и човека... није ни чудо кад те теорије потичу од лукавих и подлих бритона...
EUR/RSD 117.5832
Најновије вести