ЈА САМ ПЕВАО, А ЧУЈЕ СЕ ЏЕЈ! ХУСА BEAT STREET открио како су користили ВЕШТАЧКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ за потребе снимања филма „НЕДЕЉА”

Филм „Недеља” који проговара истиниту причу о одрастању Џеја Рамадановског и његовом сазревању на београдским улицама, која је смештена у време од његове најраније младости све до великих успеха које је остварио, стигао је данас у биоскопе широм земље.
1
Фото: V. Bijelić i Youtube Printscreen

Прилику да га погледају пре свих имали су и Новосађани које је на синоћној свечаној премијери уприличеној у биоскопу Арена Синеплекс поздравила бројна ауторска и глумачка екипа, на челу са Хусеином Алијевићем Хусом, који се нашао у улози легенде народне музике.

Како је било на новосадској премијери и ко се све од глумаца поклонио публици можете погледати у видеу: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

 

Некадашњи фронтмен денс групе „Beat Street” Хуса је за „Дневник” открио да му је вештачка интелигенција помогла на снимању филма.

– Ја сам певао у филму, користили смо вештачку интелигенцију да мој глас добије боју Џеја Рамадановског у песмама које нису његове. Сви смо се сложили да Џејеве песме које сви знамо треба да буду оригиналне. Да чујемо оригиналну „Недељу”, „Зар ја да ти бришем сузе”, „Тешко је живети”... то су песме уз које сам ја одрастао и био сам срећан да кроз посебну емоцију на његов вокал донесем све кадрове које видите у филму – открио је ексклузивно Хуса.

Фото: Pelicula Production / Husa kao Džej u filmu „Nedelja”

Како је истакао, на његова плећа стављена је огромна одговорност када је добио улогу у филму.

– Џеј је био мој велики пријатељ, а одговорност је била велика и зато што сам свестан да нисам школовани глумац, али човек у животу најбоље ради оно у шта је сигуран, а ја сам био сигуран да то могу – казао је Хуса па додао да је Џеј био прескроман за све своје капацитете и славу којуу је постигао. – Био је био предобар човек, кога новац није искварио. Новац му је само помогао да ту своју доброту покаже. Био је преемотиван што смо нарочито имали прилику да видимо пред крај његовог живота, јер је умео често да заплаче и у емисијама.

Како нам је испричао, Џеј је често умео да га исхвали, чак и када није био најбоља верзија себе.

– Мислим да би сада био фрапиран. Прати ме нека сета сада када је све ово готово. Мислим да то осећање долази из тога што бих јако волео да је он међу нама и да може да гледа овај филм, да могу заиста из његових уста да чујем: „Браво мајсторе”, јер сам убеђен да би ми то рекао! Он би рекао: „А бре, Џони, па бољи се Џеј од Џеја” (смех).

 

Хуса је потом за „Дневник” испричао и да се као извођач повукао последњих година, али да је увек био присутан у музици, вредно радио у свом студију.

– Нисам био на удару јавности, а могао сам да будем. Сви ријалити програми које имамо последњих година уопште нису интересантни. Када је уследио позив за овај филм схватио сам да је то једино што је за мене, јер ту могу да се покажем и нешто паметно кажем – био је искрен Хусеин Алијевић Хуса. – Што се тиче музике нисам имао инспирацију да се извођачки њоме бавим, него сам радио за друге и то веома успешно. Последња песма коју је Шабан Шаулић снимио компоновао сам ја, Цеца је, рецимо, отпевала „Невиност”, моју баладу која је веома добро прошла.  

Хуса нам је рекао и да би његов денс састав „Beat Street”, који је деведесетих био део музичке револуције, данас звучао у поп маниру, што је, сматра, у основи увек и био.

– „Beat Street” је донео један нови талас с почетка деведесетих, у којем сам ја ауторски такође доносио једну нову музику у Србију, и, заиста сам поносан на тај свој тинејџерски период – рекао је за „Дневник” Хусеин Алијевић Хуса. – Људи морају да схвате да је то било пре 30 година. Данас сам много зрелији човек, а у себи очигледно имам и даље капацитете да донесем и данас неку револуцију. Морате бити свесни шта ми овде у Србији имамо. Када бих поредио то са Америком то би било као да један Крис Браун игра Мајкла Џексона у филму.

Филм„Недеља” је од данас и пред новосадском публиком на редовном репертоару биоскопа Арена Синеплекс, где може да се погледа сваког дана. 

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести