КАЈМАК ДЕЛИЈА Министар шеге, обожавалац бурека и пивопија

Име Љубомир Башановић апсолутно ником од нас не звучи познато. Али, када напишем Кајмак Делија, бар 100.000 људи, колико га прати на Инстаграму, благо ће се насмејати. Јер тако овај непознато-познати младић делује на „фаловере“ – осваја вицкастим досеткама већ на прво читање, шалама на сопствени рачун, а неретко и псовкама које су му један од заштитних знакова.
с
Фото: Приватна архива

Како то изгледа када вас свакодневно прати толика армија људи, за које ни не знате ко су, а опет успете да им сиве дане обојите, откриће нам управо Љубомир – министар шеге, обожавалац бурека, пивопија и саркастична интернет звезда. Јер реч инфлуенсер кида му живце. Овај Лола каже да га нико не нервира на web-у, али да сада свако има мишљење и шансу да га изнесе. Једно је писати глупости и покушати да измамиш осмех, а сасвим друго је да своје фрустрације и комплексе испољаваш на начин да ти је непријатно и да читаш такве садржаје.

Кајмак Делија, и током вођења интервјуа, не може да се не истакне својом различитошћу. Интелект му не мањка, а мозак ради 100 на сат. У секунди може да „лупи“ нешто довитљиво, али исто тако и да вам прода производ. Тврди да му је понекад превише када га препознају на улици, иако је у почетку мало славе пријало, премда се труди да победи свој его, како бива старији. Од свог ноншалантног стила не одступа, па тако ни конверзација с њим није могла започети другачије. На питање ко је Љубомир када му нестане батерије и када се угаси wi-fi, не одговара. Своју приватност чува као породично наслеђе. Открива само да је из Врбаса, у којем је фамозан међу млађом популацијом, и да ради као менаџер у мини фирми у којој по цео дан „блеји“ испред сокоћала чекајући крај радног времена - све друго остаје непознаница.

Како је све почело? Није баш да си један дан отворио Твитер налог и постао омиљен у интернет друштву?

- Баш тако је било! Твитер сам направио како бих читао шта други људи постављају, а у међувремену сам и ја почео да пишем. Само ме немој стављати у исти кош са маркетинг маговима јер они носе „Givanchy“ дуксеве.

Колико је тешка твоја реч и можемо ли те схватити озбиљно?

- Моја реч нема тежину, људи су превише озбиљни на мрежама. Сви они који се сматрају ризницом мудрости и своје речи претварају у неке крилатице којим „мењају свест“ осталима, треба добро да се преиспитају. Ја се само добро зезам!

Инстаграм индустрија постаје уносан бизнис. Може ли се пристојно живети од реклама на друштвеним мрежама, од „трабуњања“?

- Наравно да може, знам доста људи који се баве искључиво тиме и живе лепо. Све се преселило на интернет, то не треба да нас чуди.

Замерају ли ти што провучеш и по коју псовку?

- Оне су здраве и преко потребне, јер на тај начин може да се дочара дата ситуацију и да човек изрази оно што осећа.

Бориш ли се с хејтерима, добијаш ли поруке компромитујућег садржаја у инбокс, удварају ли ти се?

- Поруке добијам углавном када треба неком нешто да окречим или померим намештај.

Меримо ли данас своју вредност по броју пратилаца? Сведоци смо да младеж често истиче колико има „лајкова“, колико „фаловера“, а неретко прибегавају и разним тактикама не би ли придобили што већи број следбеника.

- Много је важнији квалитет него квантитет.

Шта је следеће? Наставићеш да нас „частиш“ својим вицкасто-саркастичним твитовима, у које је уткана доза шарма, лупаћемо ти „свиђања“, и онда?

- А онда ћете сви умрети, а ја ћу остати да отплаћујем кредит.

Ко чини тих 100.000 пратилаца? Јеси упознао неке од њих?

- Доста је међу њима оних који се одазову на сваку хуманитарну акцију, тако да су ми неки постали баш блиски пријатељи.

Стварно толико волиш бурек и пиво?

- Ко не воли?! Јело и пиће и богатих и сиромашних. Треба их увести као ужину по школама, можда чак и предшколским установама (смех).

Никеа Вучетић

 

Најзанимљивији твитови

Ако још нисте запратили Кајмак Делију, ево пар његових најзанимљивијих твитова:

„Помаже Бог и тетка из Немачке.“

„Здрава исхрана ме чини тужним и сиромашним.“

„Мислио сам да ми је вепар у стану, али то сам ја прошао поред огледала.“

„Волиш ли ме? - Пиво се воли, а људи су драги.“

„Ти неки мршави људи што поједу две пљескавице, попију три пива и остану мршави, е њих мрзим. Ја то кад урадим, дође хитна по мене.“

„Предиван дан, а ја дебео.“

„Важно је да будете лепи. Унутрашњу лепоту су измислили ружни људи. Нисте ви кантица еурокрема у фрижидеру па да гатамо је л’ слатко или маст.“

„Колута очима. Учитава ме.“

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести