КАКО ДА ИСКОРИСТИТЕ `ЛАДНУ КАФУ: 4 идеје за употребу вишка омиљеног напитка

Љубитељи кафе често свој омиљени јутарњи напитак кувају у већим џезвама, па се неретко деси да доста кафе остане, јер преценимо своју потребу, те се остатак баци.
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

 Осим ако не волите да пијете хладну кафу, тај остатак никако не треба да бацате, већ да сачувете за касније, јер кафа има много корисних намена.

Представљамо вам четири креативне идеја за употребу вишка омиљеног напитка!

Овсена каша

Уколико припремате овсену кашу преко ноћи, једноставно замените половину млека остатком кафе. Ујутро ћете да уживате у одличном два у један оброку, наводи Мисс7.

Коцке леда

Направите коцкице леда од остатка кафе. Осим што ће да спрече да ледена кафа постане воденаста, ове коцке леда могу да дају одличну арому млечним напитцима, смутијима и алкохолним пићима.

Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Чиа пудинг

Одличан и здрав дезерт са чиа семенкама, можете да употпуните кафом. Једноставно замените млеко кафом и направите савршено сочан и укусан кремасти пудинг са чиа семенкама. На врх десерта ставите чоколаду, вишње, орашасте плодове или - све наведено.

Маринада

Ако припремате нешто слано, испробајте говеђи одрезак у маринади од кафе. Звучи необично, али је заиста укусно. Такође, ако волите да истражујете нове укусе, можете да испробате и пилеће батке у маринади од кафе, цимета, чилију у праху и црвене паприке.

Жена.рс/ Дневник

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести