Мајк Тајсон покреће посао са марихуаном

ЛОС АНЂЕЛЕС: Бивши светски првак у боксу Мајк Тајсон (51) најавио је да ће отварити плантаже са марихуаном, након што је у Калифорнији дозвољена продаја марихуане за рекреативне сврхе.
Majks Tajson/EPA
Фото: EPA

Он ће, како преноси ХИНА, заједно са двојицом партнера засадити марихуану на 40 хектара великој плантажи 60 километара југозападно од Националног парка Глува долина (Death Valley), на којој ће вршити и истраживања резултата медицинске марихуане.

Новим калифорнијским законом, изгласаним на референдуму 2016., особама старијим од 21 године допуштено је легално поседовање, транспортовање, набавка, потрошња и дистрибуција до 28,5 грама марихуане.

Закон предвиђа и да одрасле особе смеју да узгајају шест биљака марихуане по домаћинству, под условом да оне не буду изложене на јавном месту, а у јавности није дозвољена конзумација.

Калифорније је седма америчка држава у којој је законом допуштено коришћење марихуане у рекретивне сврхе, а пре ње то су учиниле Аљсака, Колорадо, Орегон, Висконсин, Масачусетс и Вашингтон.

EUR/RSD 118.3347
Најновије вести