НЕМА ШТА НЕ ЧИСТИ, КАМЕНАЦ И ФЛЕКЕ НЕСТАЈУ КАО ОД ШАЛЕ Овај састојак бољи је од сирћета и соде бикарбоне

Ако вам се смучило да упорно перете каду и чесме, а флеке од каменца  и даље остају и гуше вас мириси хемикалија, покушајте овај природан начин.
а
Фото: Youtube printscreen/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Наиме, једна од намирница која је прилично запостављена и користи се само при прављену сокова и зимнице може да вам помогне у сређивању куће, па можда чак и боље од средстава на које сте већ навикли.

Наравно, реч је о лимунтусу.

За блиставу судоперу урадите следеће:

Поспите судоперу содом бикарбоном, преко сипајте садржај једне кесице лимунтуса па на то исцедите пола лимуна. Сачекајте пар минута па лагано сунђером орибајте. Исперите водом.

Лимунтус чисти машину за судове

За чишћење машине у део за таблету сипајте кесицу лимунтуса и укључите машину на стандардни програм прања судова. Бићете изненађени колико су судови блистави, а машина чиста.

Лимунтус чисти кувало

Често се деси да се на дну кувала ухвати каменац који је немогуће очистити обичним детерџентом. Зато, сипајте у кувало 1 литар хладне воде и загрејте до кључања, а затим у прокувану воду истресите 2 кесице лимунтуса. Промешајте и оставите тако да се вода скроз охлади, око сат времена. Након тога проспите воду, а кувало исперите.

Крстарица

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести