Обучен као смрт упозорава људе на плажама на опасност

МАЈАМИ: Адвокат из Мајамија пронашао је начин да упозори људе да држе социјалну дистанцу на плажама широм Флориде које се поново отварају, иако пандемија Ковид-19 још није прошла.
d
Фото: Printscreen/Twitter@DWUhlfelderLaw

Данијел Јулфелдер то чини обучен као смрт с косом у руци седећи у високим столицама намењим чуварима плаже, а како каже, од 1. маја ће то редовни радити, јер мере опреза попуштају, па да би људе подсећао на опасност и важност да држе социјалну дистанцу.

Најавио је и да ће путовати и обилазити плаже дуж обала Флориде.

Његов застрашујући изглед се може чинити, како наводе бројни амерички међи, као да је Ноћ вештица стигла прерано, али то што ради адвокат из Мајамија треба да спречи ширење корона вируса.

Многи су ме питали да ли сам вољан да путујем широм Флориде обучен као смрт (у црном плашту с великом капуљачом и косом у руци). Јесам, апослутно, јер се плаже и други делови градова прерано отварају, написао је Јулфелдер на Твитеру, уз своју сабласну слику која показује да смрт вреба и на плажи, ако се мере не поштују.

Адвокат сматра да је то прави начин да се људи упозоре да опасност још није прошла.

Први пут се појавио у Џексонвилу средином априла када је плажа отворена и када су хиљаде људи пожуриле на океан.

Плажа је одлуком власти Флориде била отворена за рекреацију, пецање, пливање, трчање, али не и за сунчање и лежање на песку.

Као знак да је плажа прерано отворена говори и податак да је то било на дан када је на Флориди евидентиран највећи број заражених од почетка епидемије - 1.420.

Флорида је осма најугроженија савезна држава по броју заражених у САД, са 33.193 позитивних, од којих је 5.419 у болницама. Од последица корона вируса умрло је 1.218 житеља сунчане државе која има 20 милиона становика, а од којих су петина пензионери.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести