Пола милиона људи било на најуспешнијем Бир Фесту

БЕОГРАД: Седамнаести Белгрејд Бир фест најуспешније је издање фестивала у последњих пет година, а током пет дана кроз капије фестивала је прошло више од пола милиона људи. 
b
Фото: Youtube Printscreen

Четири бине, 120 одличних концерата, више од 600 извођача и 400 врста пива ове године су на Ушћу створили посебну енергију и атмосферу у којој су из вечери у вече уживале стотине хиљада посетилаца свих генерација. 

Јединствена атмосфера у Београд је привукла и љубитеље квалитетне музике и пива из свих крајева земље, региона и света, а фестивал је протекао без инцидената и још једном потврдио да је, осим што је највећи и најпосећенији у овом делу Европе, један од најбезбеднијих фестивала за посетиоце свих узраста.

Фестивал је у понедељак, 19. августа, завршен спектакуларним концертом Рок опере, који је превазишао очекивања публике. 

Грандиозна бина и сценски ефекти су допринели да се још више истакне музицирање и енергични наступи чланова Опере и Хора Српског народног позоришта и новосадског Биг Бенда, који су пропраћени овацијама изузетно расположене публике. 

Солисти Зоран Шандоров, Матија Заната, Јелена Гавриловић, Данка Адамов, Драгана Келер и Никола Мијић под диригентском палицом Федора Вртачника су изванредно певали легендарне рок хитове.

Увод у овај спектакл је направио млади и изузетно талентовани музичар Марко Луис, а наступили су и двојац Ајс Нигрутин и Тимбе, Горан Баре с групом Мајке и за крај фестивала бенд Канда, Коџа и Небојша.

Посетиоци су током пет дана могли да уживају у преко 400 пивских укуса и одличној храни, као и у музичком програму на четири бине, који је обележило више од 105 сати врхунске музике и 122 наступа највећих домаћих и регионалних музичких звезда: Кербер, Негатив, Електрични оргазам, Ортодокс Келтс, Бјесови, Мањифико, Атомско склониште, Бомбај штампа, Елементал и многих других чији ће се наступи памтити. Најпосећенији су били концерти бендова Ван Гог, Бркови, ТАП 011, Инспектор Блажа и Кљунови, YU групе и Рок опере.

 

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести