Првоаприлиска шала која је "коштала" директора "Тесле"

ВАШИНГТОН: Првоаприлска шала извршног директора "Тесла моторса" Илона Маска да је компанија банкротирала могла би да га кошта право богатство.
ilon mask yt
Фото: Ilon Mask, foto: Youtube Printscreen

Маск је наиме објавио банкрот "Тесле", а после тога су акције компаније пале 2,5 одсто."Упркос напорима да прикупимо новац, укључујући и масовну продају ускршњих јаја, жао нам је али морамо да пријавимо да је ''Тесла'' у потпуности и тотално банкротирао. Толико смо банкротирали, да нећете поверовати", објавио је прво Маск.

Портал Индеx.хр подсећа да је све већи број оних који мисле да "Тесла Моторс" неће дочекати крај године. Последњи у низу злокобних гласника је директор инвестиционог фонда Џон Томпсон који тврди да ће "Тесла" банкротирати у року неколико месеци, а једини спас јој може донети прилив свежег капитала или, како каже Томпсон, "зец из шешира" Илона Маска.

Сви се слажу како је највећи проблем "Тесле" то што никако не може да остварује добит. Колики је "Тесла" губиташ најбоље говори поређење са "Фордом".

"Тесла вреди дупло више од Форда, а Форд је прошле године произвео шест милиона аутомобила уз профит од 7,6 милијарди долара, док је Тесла произвела 100.000 аутомобила уз губитак од две милијарде. Даље, Форд има уштеду од 12 милијарди за црне дане, док ће Тесли највероватније нестати новца у следећа три месеца", навео је Томпсон.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести