САД: Извучена победничка комбинација џекпота од 1,6 млрд $

ВАШИНГТОН: Извучена је победничка комбинација џекпота “Мега милион”, највеће награде у историји америчке лутрије која износи 1,6 милијарди долара, саопштили су званичници лутрије.
dolari novac
Фото: pixabay.com

Победнички тикет је уплаћен у Јужној Каролини, али није познато где тачно, преноси АП.

Срећни добитник превазишао је минималне шансе за добитак и постао 1 у 302,5 милиона који је освојио награду, уплатом срећног тикета који кошта два долара.

Агенција наводи да ће вероватно проћи неколико дана, а можда чак и недеља, док се срећник не појави да потврди свој добитак.

Званичници лутрије и финансијски менаџери људима који награду освоје, саветују да детаљно испланирају стратегију инвестирања милиона долара, али такође упозоравају да се победници суочавају и са новом забринутошћу за сопствену безбедност као последицом изненадног поседовања огромне количине новца.

Према правилима лутрије, победник може да одабере да му одмах буде исплаћено 904 милиона долара или да добитак од 1,6 милијарди долара добија у ратама у наредних 29 година.

У зависности од државе, победници имају рок од 180 дана до једне године да дођу и потврде своју добитну комбинацију.
Мега милион се игра у 44 државе САД, Вашингтону и на Девичанским острвима.

У осам држава од укупног броја у којима се игра, победници имају право да остану анонимни, али у осталим државама јавности се саопштава ко је добитник победничке комбинације.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести