САМО ЗА ДОЗВОЛУ ЗА ВОЖЊУ ТРЕБА ВАМ 100.000 ЕВРА Ево у којој је земљи најскупље имати аутомобил

Сингапур има 5,5 милиона становника и нешто мање од милион возила на путевима.
1
Фото: pixabay - ilustracija

Грађани Сингапура ће морати да издвоје више новца за право да купе аутомобил. Цена сертификата (ЦОЕ) који омогућава власништво великог породичног возила порасла је на рекордних 101.425 евра.

Сингапур је 1990. године увео систем сертификата као меру против загушења саобраћаја, а потенцијални власници аутомобила у овој држави морају да прво набаве ЦОЕ да би могли да купе возило преноси Би-Би-Си.

Сертификати се продају на сваке две недеље на аукцијама, а влада контролише број ових дозвола. Сингапур је због увођења ове мере постао најскупља земља на свету за куповину аутомобила.

Возила као што је стандардни Тојота Камри хибрид у овој држави кошта шест пута више него у САД. Цене ЦОЕ обарају рекорде неколико месеци заредом, пошто је опоравак после пандемије подстакао потражњу за аутомобилима.

- Кад год имамо луксузне аутомобиле, купци стоје у реду испред наше продавнице - рекла је представница компаније Тојото Борнео моторс Алис Чанг за коју поскупљење ЦОЕ није изненађење.

Сингапур има 5,5 милиона становника и нешто мање од милион возила на путевима. Влада ове земље жели да подстакне становнике да користе систем јавног превоза који је рангиран као један од најбољих на свету.

(Дневник, Telegraf Biznis)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести