Седмогодишњак зарадио 22 милиона долара на Јутјубу

Седмогодишњи дечак који оцењује играчке зарадио је 2018. на Youtube 22 милиона долара, највише од свих “јутјубера”, пише CDM.
е
Фото: Youtube Printscreen

Часопис Форбс објавио је да је мали Рајан с канала “Ryan Toys Review” премашио Џејка Пола за 500.000 долара.

Видео снимке објављује готово сваки дан, а онај у којем рекламира велико плаво јаје са својим лицем од недеље је имао више од милион прегледа.

На трећем месту је канал “The Dude Perfect” са зарадом од 20 милиона долара, преноси Форбс.

Када га је новинар АБЦ-а упитао зашто деца воле његове видее, Рајан је одговорио: “Јер сам забаван и смешан”.

Када су канал у марту 2015. отворили његови родитељи, Рајанови видео снимци прегледани су готово 26 милиона пута, а прати га 17,3 милиона људи.

У Форбсу кажу да само један од 22 милиона долара долази од огласа који се приказују пре видеа, док су остали зарађени од спонзорисаних постова.

“Walmart” је у августу почео да продаје линију ексклузивних играчака и одеће “Рајанов свет”, па би ти приходи требали идуће године значајно да повећају дечакову зараду.

Будући да је још малолетан, 15 одсто његових прихода иде на банковни рачун којим ће располагати када постане пунолетан.

Његова сестра близнакиња такође се појављује у неким видеима на повезаном YouTube каналу “Ryan’s Family Review”.

Данијел Мидлтон, играч видео игрице “Minecraft”, који је предводио листу 2017. са 16,5 милиона долара, пао је на 4. место.

Док је Џејк Пол скочио са шестог на друго место, његов брат Логан пао је на Форбсовој листи на 10. позицију с 14,5 милиона долара, што је ипак три милиона више него 2017.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести