Скочила продаја телевизора пред Мундијал, траже се највећи екрани

БЕОГРАД: Еуфорија због почетка Светског првенства у фудбалу, које се ове године одржава у Катару, раширила се и у радње беле технике где грађани махнито купују телевизоре.
f
Фото: pixabay.com

У радњама где се продају кућни апарати кажу да је у Србији последњих дана, због фудбалске репрезентације Србије и Мундијала, порасла продаја телевизора за најмање 20 одсто и да је највећа потражња за што савременијим ТВ уређајима који омогућавају врхунске стандарде у преносу слике.

Уређаји из продавница селе се у куће и станове, а чак су се и неке фирме "наоружале" новим екранима како би својим запосленима омогућили да прате фудбалске утакмице и како им наравно не би пало на памет да одсуствују са посла како би пратили свој омиљени спорт и Пиксијеве Орлове.

Данијела Недељковић из "Техномедије" каже за К1инфо да је од краја октобра у Србији порасла продаја телевизора због Мундијала и да се пазаре углавном скупљи модели, већих димензија са бољом сликом.

Интересантно је што у последње време наше радње обилазе углавном супружници, који долазе по још један телевизор за свој дом, јер ускоро почиње Мундијал. Мушкарци онда траже скупље моделе са већом дијагоналом, вероватно да би имали што бољу слику и како не би пропустили ниједан детаљ са терена у Катару. Углавном, већина наших купаца плаћа готовином, али има и оних који свој цех распореде на рате или измире чековима. Због Црног петка ми ћемо наравно имати одличне акције и снижене цене па тек очекујемо гужве које у последње време праве највише навијачи наше репрезентације, каже Недељковић.

k1info.rs

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести