Три леопарда побегла из сафари парка у Хангџоуу

ПЕКИНГ: Један леопард је и даље на слободи у близини кинеског града Хангџоуа, једног од највећих у Кини, након што су три дивље мачке побегле из зоолошког врта током првомајског празника.
leopard, pixabay
Фото: Pixabay

Становници који живе у близини сафари парка Хангџоу, који недељу дана није обавестио јавност да су леопарди побегли, приметили су дивље мачке прошле недеље и алармирали власти, наводи се у саопштењу владе округа Фујанг, а преноси Си-Ен-Ен.

Снимак надзорне камере објављен на мрежи показује да се у петак један од два леопарда шетао поред луксузне области Ђињуан Вила, источно од парка.

Тимови за потрагу су послати, а два леопарда су враћена, наводи се у саопштењу локалне владе.

Сада је покренут масовни лов на трећег, а званичници и мештани претражују терен пешке и уз помоћ дрона.

Тек када је потрага већ била у току, и седам дана откако су животиње први пут примећене, парк је званично обавестио јавност. Према писању државног листа "Пејпер", особље парка је у почетку негирало извештаје да је иједан леопард побегао.

У саопштењу од суботе, зоолошки врт је навео да искрено жали што није раније упозорио становништво, додајући: "Били смо забринути да ће објава о инциденту изазвати панику."

Сафари парк Хангџоу је затворен док локалне власти истражују случај, а особа задужена за парк приведена је у полицију.

Остаје, међутим, нејасно како су леопарди побегли.

Забринутост због лоших услова и лабавих сигурносних стандарда у кинеским зоолошким вртовима постојала је и раније, као на пример прошле године, када је радника у Шангајском парку за дивље животиње на смрт изуједао медвед пред посетиоцима који су пролазили кроз сафари подручје.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести