Твитер донео књижари зараду

ЛОНДОН: Мала независна књижара Петерсфилд из Хемпшира у Енглеској у уторак није продала ниједну књигу, први пут у 100 година пословања, али преокрет је донела објава на Твитеру.
tviter
Фото: pixabay.com

Службени Твитер профил књижаре твитовао је фотографије празних ходника с поруком да је то први дан у њиховој историји да нико није ушао у књижару.

Након неколико сати, Нил Гејмен, аутор научнофантастичних романа ретвитовао је ову објаву милионима својих пратитеља и наруџбе су почеле да пристижу.

Прилично бедан уторак за ову књижару, која се бави продајом антиквитетних и половних књига, претворио се у дан с одличном зарадом. Зарадили су више од 1.000 фунти и пратило их је више од 1.100 корисника Твитера само због једног ретвита.

Заиста смо дирнути. Људи су јако љубазни и њихова дела заиста праве промене. Постоје лоши дани, али ово је био један од оних дана који је за нас потпуно необичан. Ниједну књигу нисмо продали. Нико није желео да изађе из свог дома због олује, истакао је радник књижаре, Роберт Сансом.

Џин Вествуд (56), чија је породица власник књижаре, рекао је Гардијану да није веровао у моћ друштвених медија јер је старомодан, али када га је Роберт назвао и рекао шта се догодило, није могао да верује.

До среде увече, оригинална објава ретвитована је више од 6.000 пута и лајкована 11.000 пута. Тада је Твитер профил књижаре поставио пуно оптимистичнију објаву:

"Каква ноћ! Потпуно смо затечени. Имамо 1.100 нових пратилаца. Примили смо мноштво интернет наруџби. Сандучић нам је пун, примили смо више од 300 порука. Одговорићемо свима у што краћем року.”

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести