Виђен крокодил у Подгорици?

ПОДГОРИЦА: Читатељка портала црногорске агенције МИНА послала је редакцији фотографију животиње коју је видела у подгоричком насељу у близини брда Горица која јако подсећа на крокодила.
krokodil igracka
Фото: pixabay.com

Како преноси РТЦГ, она је животињу гледала претходна два дана на путу до посла, између зграда. Како је објаснила, животиња је дугачка око 30 центиметара и подсећа на врсту мањег крокодила.

Први пут сам је видела у четвртак на путу према послу када је искочила испред аутомобила. Иста ситуација поновила се јутрос. Важно је да неко објасни о којој животињи се ради, јер се појављује два пута у насељеном месту, казала је грађанка која је желела да остане анонимна.

Стручњаци кажу да је посреди врста сивог гуштера, карактеристичног за ово поднебље.

Посреди је старија форма врсте сивог гуштера, боље физиологије стања, добро ухрањен, који је карактеристичан за ово поднебље и није опасан, казао је професор биологије Томислав Томовић за портал Антена М.

С друге стране, Центар за заштиту и проучавање птица Црне Горе саопштио је на својој Фејсбук страници да није у питању никаква животиња слична крокодилу, већ да је реч о обичној гуменој играчки.

EUR/RSD 117.2907
Најновије вести