(ВИДЕО) ОВАЈ ДЕЧАК ЈЕ ЗАИСТА ЧУДО ОД ДЕТЕТА Са 11 година завршио факултет, ПРИПРЕМА СЕ за докторске студије; ИДОЛ му је Никола Тесла

Дечак je завршио основну школу са шест година, са девет година кренуо на факултет у Белгији, дипломирао са 11 година, а прошле године завршио мастер студије из квантне физике на Универзитету Антверпен.
a
Фото: Printscreen

Лорен (13) је задивио је свет блиставом интелигенцијом, а прошле године појавила се вест да планира да докторира. Лоренов отац Александар Симонс изјавио је недавно да ће његов син уписати докторске студије из природних наука на немачком Институту “Макс Планк“. Дечак је сарађивао са групом научника са ове институције, на истраживањима о ласерима који из узорака крви откривају карцином. Александар Симонс није прецизирао детаље студија, али је напоменуо да ће програм обухватати хемију, медицину и физику, као и да ће Лорен доста времена проводити у лабораторији. Дечак ових дан борави у посети Хрватској, у организацији удружења „Nikola Tesla Network“.

Генијалац Лорен Симонс био је на путу да постане најмлађи универзитетски дипломац на свету али је 2020. прекинуо студије на холандском универзитету у Ајндховену након спора око могућег датума дипломирања. Чудо од детета било је на насловним странама широм света, јер је требало да заврши електротехику на универзитету у Ајндховену пре краја те године, што би га учинило првим на свету дипломцем млађим од 10 година, пише Б92.

Међутим, са универзитета су саопштили Лорену и његовим родитељима да тај план више није изводљив, имајући у виду број испита које је морао да положи пре рођендана 26. децембра. "Лорен је изузетно надарен дечак, који иде кроз своје студије невиђеним темпом", саопштио је тада универзитет.

Универзитет је навео да му је понудио изузетно брзу шему, према којој би завршио образовање средином 2020. године. Међутим, дечакови родитељи одлучили су да не прихвате ту понуду, ипак су окончали Лоренове студије у Ајндховену.

"Веома је необично да је све ово дошло тачно у време кад смо довршавали планове за Лоренов докторат на другом универзитету", прокоментарисао је Лоренов отац.

Генијалац из Белгије инспирисан је Николом Теслом, па је открио да жели да истражује вештачке органе и на крају развије цело вештачко тело у сопственој лабораторији.

Дечакови родитељи Лидија и Александер Симонс испричали су раније да су сматрали да Лоренови бака и деда претерују кад су им рекли да је малишан надарен, али да их је касније у то уверио и његов учитељ.

"Приметили су нешто веома посебно у вези Лорена", рекла је мама Лидија а тата додао: "Рекли су нам да је он као сунђер. Упијање информација није проблем за Лорена. Мислим да ће фокус бити на истраживању и примени знања у откривању нових ствари. Не желимо да постане превише озбиљан. Он ради шта год пожели. Морамо пронаћи равнотежу између његових талената и његовог детињства".

Najžena.rs

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести