Воштане фигуре на прописној дистанци испред "Мадам Тисо"

ЛОНДОН: Најпознатији експонати чувеног лондонског музеја воштаних фигура "Мадам Тисо" данас су изложени испред зграде у складу са правилима друштвеног дистанцирања, која ће, због пандемије корона вируса, у музеју важити од суботе, када поново буде отворен за посетиоце.
madam tiso
Фото: Youtube Printscreen

Како наводи Ројтерс, на почетку реда налазила се фигура британске краљице Елизабете II, а иза су фигуре британског премијера Бориса Џонсона, певачице Тејлор Свифт, британског принца Харија и његове супруге Меган и америчког председника Доналда Трампа.

Због пандемије, популарни музеј је затворен 20. марта, а када поново отвори своја врата, посетиоци ће бити подстицани да носе заштитне маске на лицу, што ће као правило важити за запослене музеја.

Како је рекао директор музеја Тим Вотерс, на улазу ће се вршити мерење телесне температуре, а број посетилаца биће ограничен управо да би се омогућило спровођење друштвеног дистанцирања.

Од данас изложених воштаних двојника познатих личности, маске на лицима имале су само фигуре Трампа и Џонсона, наводи Ројтерс.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести