БЕЛИ ЛУК СА МЕДОМ - решење за холестерол: Ево за које још болести је ова комбинација ПРИРОДНИ ЛЕК

Бели лук и мед се сматрају природним антибиотицима.
1
Фото: Ilustracija Pixabay.com

Ове две намирнице у комбинацији чине одличан природни лек у борби против стања попут прехладе, грипа и других болести.

Једињења сумпора у белом луку и хранљиве материје у меду делују антикоагулантно на вене, спречавајући тромбозу и проширене вене. Алицин у белом луку детоксикује крв, уклања вишак холестерола и регулише триглицериде.

Најбоља ствар је што ову мешавину можете спаковати и чувати дуже време тако да вам увек буде при руци. Препоручује се да ово испробате седам дана заредом да бисте доживели невероватне резултате.

Предности белог лука и меда

Бели лук није само савршена опција када је у питању додавање укуса јелима, он такође пружа дугу листу здравствених предности захваљујући својим моћним антиоксидативним својствима. Бели лук има једињење познато као алицин, које помаже у снижавању нивоа холестерола, спречава згрушавање крви и показало се да има антиканцерогена и антимикробна својства.

Такође, бели лук има мало калорија, али је веома богат хранљивим материјама. Садржи манган, витамин Б6, селен и влакна. То је природни појачивач имуног система који помаже у борби против инфекција.

Једна студија је показала да дневна доза белог лука смањује број прехлада за чак 63%.

Органски или сирови мед је препун антиоксиданата, ензима и минерала, укључујући гвожђе, цинк, калијум, калцијум, фосфор, магнезијум и селен. Такође је пун витамина Б6, тиамина, рибофлавина и ниацина. Органски мед је такође одличан за варење. Витамини и минерали присутни у меду помажу у снижавању нивоа холестерола и одличан су извор енергије за тело и ум. Такође помаже у одржавању здраве тежине јер га можете користити као замену за шећер. Његова антиоксидативна својства чине га одличним савезником имуног система.

Фото: Freepik.com

Рецепт за смесу белог лука и меда

Узмите неколико ченова белог лука, али их немојте гулити до краја, само уклоните први слој, онај који држи све ченове заједно на крају. Затим их ставите у празну стаклену посуду (можете користити претходно дезинфиковану теглу). На крају прелијте теглу пуну белог лука органским медом. Уклоните мехуриће кашиком. Сада га само треба оставити у фрижидеру или у орману на собној температури, неколико дана пре конзумирања. Ако је тегла добро затворена, може трајати и до 2 године.

Савети и упозорења

Савет: Да бисте извукли највећу корист од белог лука, увек га користите сировог. Кување белог лука смањује његова хранљива својства.

Упозорење: Америчка клиника Мејо идентификовала је конзумацију меда током прве године живота као фактор ризика за ботулизам код беба. Ботулизам одојчади настаје када беба прогута живе бактерије и оне расту у гастроинтестиналном тракту. Не заборавите да се консултујете са лекаром пре узимања смесе, преноси ecocolmena.

Б92

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести