(ВИДЕО) ЗАБОРАВИТЕ НА ФИЛЕРЕ Шминкери откривају пар ТРИКОВА за ПУНИЈЕ И НЕЖНИЈЕ УСНЕ

Шминкери су открили како уз правилну негу и одређене трикове ваше усне могу деловати потпуно другачије, односно пуније и веће.
f
Фото: pixabay.com

Пуне усне одувек су се сматрале симболом женствености па и не чуди што многе жене маштају о томе да имају бар мало пуније или веће и прибегавају убризгавању филера. Не морате то да радите. Пунији ефекат усана можете постићи и помоћу шминке, пише „Master Class“.

Мало сјаја

Сјајни производи привлаче светлост и истичу усне па оне изгледају пуније. На средину усана ставите мало хајлајтера или провидног сјаја. Изгледаће хидрирано и веће.

Не заборавите хидратацију

Дехидриране усне изгледају танко и суво. Негујте их и оне ће природно изгледати бујније, пуније и здравије. Осим наношења храњивих балсама за усне, за леп изглед коже важно је и да пијете довољно воде.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeup (@makeup)

Пилинг

Да би усне изгледале лепо, врло је важно и правилно их неговати. То подразумева и уклањање мртвих ћелија с коже усана. Повремено је добро урадити пилинг, а притом се можете послужити старом четкицом за зубе. Направите пилинг од меда и шећера. Пилинг усана се не препоручује чешће од једном седмично јер би кожа могла да испуца и постане сува.

Нагласите усне оловком

Уз помоћ оловке за усне можете створити утисак већих и пунијих усана. Исцртајте усне оловком мало изван њихове природне линије. Притом је најбоље бирати оловку која одговара тону коже и боји усана. Након што сте нанели оловку, попуните усне течним ружем.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Makeup (@makeup)

Две нијансе кармина

Како бисте створили илузију већих усана, можете користити две различите боје кармина. На спољне углове усана нанесите руж у тамнијој нијанси, а за средину усана употребите мало светлију нијансу. Затим нежно измешајте нијансе за стварање омбре ефекта. На тај ће начин усне деловати пуније и веће.

Мало коректора

Коректор је на усне најбоље наносити након ружа како би се створила добро дефинисана линија. Након што завршите с наношењем ружа за усне, пажљиво нанесите коректор око пигмента како бисте креирали изражену линију између усана и коже.

Ало

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести