Сало на стомаку могу скинути и одређене врсте воћа због тога што имају висок садржај влакана, мало калорија и комбинацију састојака које дају осећај ситости, а подстичу сагоревање масти.
Нутриционисткињга Лиса Ричардс открива које то три врсте воћа треба укључити у исхрану са овим циљем на уму, преноси Danas.rs.
Јагоде
Јагоде нису само укусне, већ су и одличан избор за оне који желе да скину сало са стомака.
Ово воће је препуно влакана, витамина и антиоксиданса. Јагоде нуде низ здравствених предности, укључујући утицај на мршављење.
Њихов висок садржај влакана помаже у подстицању осећаја ситости, смањујући укупни унос калорија и подржавајући напоре у контроли тежине, преноси Схе Финдс.
Нутриционисткињаа истиче да су јагоде нискокалорични оброк који може бити прилично хидратантан, што може повећати ситост и спречити преједање. Јагоде садрже значајан извор витамина Ц, који је користан за подршку имунитета. Састоје се од једноставних угљених хидрата које тело користи као брзи извор горива за енергију и менталну јасноћу.
Боровнице
Боровнице су богате антиоксидансима, влакнима и витаминима, што их чини нутритивно богатим додатком свакој исхрани.
Ричардс истиче да боровнице садрже влакна и фитонутријенте који делују као антиоксиданси у телу. Антиоксиданси делују на смањење оштећења слободних радикала од токсина који доводе до упала и хроничних болести, попут гојазности.
Додаје да су боровнице воће које има највише антиоксиданса. Њихови специфични антиоксиданси су флавоноиди, биљни спојеви који боровницама дају заштиту, а када се конзумирају, дају нам сличну заштиту и на ћелијском нивоу.
Грожђе
Грожђе је богато антиоксидансима и доприноси целокупном здрављу смањујући упале и подржавајући метаболичку функцију.
Висок садржај воде и влакана помаже у обуздавању од преждеравања и одржавању дужег осећаја ситости, преноси Danas.rs.
– У грожђу се може уживати у свежој и смрзнутој варијанти, а који год одаберете, то је „изврстан извор храњивих састојака и воде који могу подстакнути напоре у мршављењу – истиче нутриционисткиња.
Додаје да дневни унос влакана и прехрана богата влакнима могу довести до губитка тежине.