ЗАБОРАВИТЕ ФРИЗЕРЕ Инфлуенсерка у шестој деценији има ДУГУ и ГУСТУ КОСУ Ево како јој то полази за руком и који је њен НАЈВАЖНИЈИ савет! Ово су ТАЈНЕ које нећете открити ни у САЛОНУ (ВИДЕО)

Ако сте одлучили да пуштате косу, савети једне жене која има косу до струка ће вам добро доћи.
k
Фото: Printscreen/Instagram@reneeflamand

Кажу да је дуга и здрава коса симбол младости и често је имају младе девојке. Врло је ретко видети жену у озбиљним годинама да поседује тај квалитет косе а многи верују да оне које се тиме могу похвалити  све дугују генетици. Да то није увек случај доказује и Рене Фламанд инфлуенсерка која у својим педесетим може да се похвали бујном и здравом косом.

Будући да редовно дели снимке како њена коса изгледа, она је и расположена да одговара на питања радозналих пратилаца односно дама, које траже савет за своју.

Открила је како одржава своју косу здравом и дугачком косом објаснивши како њој коса расте месечно око центиметар и по, као и да дужина нове косе достигне и до 15 центиметара годишње. Инфлуенсерка је рекла како своју косу ретко сече, додавши како ће вам фризери рећи да треба "редовно да је шишате да бисте добили здраве крајеве".

Имала сам дугу косу неколико пута у животу и када кажем дуга, мислим до задњице. А једини начин да она израсте је да је не шишаш.

Међутим, да бисте задржали како она каже здраву косу која ће израсти, треба избегавати да је третирате  топлотом. Од јануара, како је навела инфлуенсерка одсекла је само један центиметар и то стару коврџу која јој је остала још од пре четири године али да прођу месеци и месеци да се она не ошиша.

 

Сама скраћује испуцале крајеве

Инфлуенсерка је рекла да уколико види испуцале крајеве не чека да коса и даље тако расте већ да их сама склања. Што се обликовања косе тиче открила како никада не користи фен и пеглу  а не сећа се ни када је то задњи пут учинила, а косу суши природно.

Не сећам се када сам последњи пут имала алат за стилиозовање косе? Пре 30 година? Можда средином 90-их мислим да јесам, откива Рене.

Косу пере само једном недељно а када склони пешкир са главе косу обавезно протресе и коса јој је за два сата сува на природној температури.

Осим тога саветовала је жене да прихвате своју природну косу, јер је она волела да ради минавал па је због тога имала коврџе. Како каже, воли и црвену и црну косу али је одлучила да пушта своју природну иако јој многи кажу да изгледа старо, преноси британски Сан.

Једини разлог што је њена коса посебно сјајна јесте што није третирана и обојена.

Многи су коментарисали њене снимке хвалећи овој средовечној жени квалитетну косу и захваљујући јој се на подељеним саветима.

- Ја сам фризер и ово су чињенице.

- Кад год ме неко пита како да им коса расте  дуже ја буквално одговорим "немој да је шишаш".

- Ако је стално третирате и стилизујете потребно је скраћивање крајева како бисте избегли ломљење косе и испуцале крајеве.

 

- Као фризерка са дугом косом ово је све 1000 одсто тачно! Верујте овој жени, не лаже - били су неки од коментара.

Многи су потврдили то да уколико се коса правилно негује и избегава топлота може израсти и не захтева у том случају шишање. Једна корисница је признала како је и код ње слична ситуација и да јој је много косе израсло за годину дана колико није косу шишала. Осим тога није је ни фарбала а како признаје на тај начин је уштедела и доста новца.

Дневник/Срећна република

EUR/RSD 117.0698
Најновије вести