(ВИДЕО) ПОЗНАТИ КУВАР ПОДЕЛИО РЕЦЕПТ ЗА КРОАСАНЕ НА ТИКТОКУ Један тајни састојак одушевио је све
Познати кувар поделио је рецепт на ТикТоку, а многи су били одушевљени једноставном припремом и тајним састојком
Ближи се Ускрс, што значи да продавнице почињу да нуде разне посластице, а међу њима су и популарна чоколадна "крем" јаја. Осим што се могу јести као ужина, ова чоколадна јаја често се додају у разне десерте. Познати ирски кувар Нејтан Ентони, аутор куварске књиге "Bored of Lunch", поделио је рецепт за једноставне кроасане пуњене чоколадним јајима.
Нејтан је на ТикТоку објавио видео у ком је показао процес припреме кроасана у фритези на врућ ваздух, а многи су били одушевљени његовим рецептом. Неки су истакли да је овакво јело разлог "епидемије дијабетеса", али је кувар открио да ова посластица садржи 340 калорија и додао да не би требало да буде део свакодневне исхране.
Састојци за кроасане с чоколадним јајима:
једно крем јаје по порцији
лиснато или готово тесто за кроасане
једно јаје умућено са млеком или водом
Припрема:
Замотајте крем јаја у лиснато тесто или готово тесто за кроасане, а затим премажите мешавином умућеног јајета и млека или воде. Пеците у фритези на врућ ваздух осам минута на 170 степени Целзијуса, док је у рерни потребно двоструко више времена. Након печења, посластица је спремна за послуживање, преноси Daily Express.