ЛАКО ДО САВРШЕНИХ ПАЛАЧИНКИ Пробајте ову МАГИЈУ од само два састојка
Палачинке су једна од омиљених посластица и оброка. Неко их маже кремом, неко џемом, трећи филују орасима и шећером, али сви их обожавају.
Приликом припреме је најважније да обратите пажњу да у смеси не буде грудвица и да их пржите на врелом тигању који сте подмазали са мало уља. Поред тога, важно је да не буду жилаве, или дебеле, или пак гњецаве. Откривамо вам трикове које користе професионални кувари. Помоћу њих ће бити савршене, а дајемо вам и рецепт за палачинке од само 2 састојка.
Сејање брашна
Пре него што умешате у брашно у све остале састојке, њега просејте кроз сито. Тако ће тесто за палачинке бити ваздушастије.
Сода бикарбона
Употребите соду бикарбону која ће омогућити да испечене палачинке буду мекане. Али немојте претерати, биćе довољно и пола кашичице. Соду бикарбону обавезно просејте заједно са брашном пре него што додате остале састојке.
Рецепт за палачинке од 2 састојка
Састојци:
• 2 шоље брашна
• 2 шоље газиране воде
Припрема:
У чинију сипајте газирану воду. Додајте мало по мало брашна мешајући варјачом. Када смеса постане гушћа мутите ручном мутилицом да се разбију грудвице. Када добијете уједначену смесу ставите у фрижидер да одстоји пола сата. Врео тигањ намажите папирним убрусом натопљеним уљем и пеците палачинку са обе стране док не добију смеђу боју. Повремено тигањ намажите на исти начин уљем. Готове палачинке филујте по жељи.