Кад пожелите нешто на "кашику"!
СТАРИНСКО ЈЕЛО ИЗ ВОЈВОДИНЕ И ЈЕДАН ОД НАЈЗДРАВИЈИХ ОБРОКА Флекице са купусом су идеалне кад желите да се наједете, а не оптеретите
Флекице са купусом, јело војвођанских бака које се редовно налази на јеловнику многих породица, изузетно је здраво, а истовремено лако за припрему: потребна су вам само 4 састојка и 30 минута времена.
То је јело које је некада било изузетно популарно, а данас смо га некако заборавили. Купус је права ризница витамина и минерала, а истовремено је богат и влакнима. Влакна доприносе здравом варењу и продужавају осећај ситости, што је корисно и у случајевима када покушавате да изгубите на килажи.
Састојци:
• 1 главица купуса (1-1,5 кг)
• уље за пржење
• со и бибер по укусу
• 250 грама флекица (тестенина квадратног облика 2×2 цм) или друге кратке посне тестенине
Начин припреме:
На уљу динстати купус исецкан на резанце у поклопљеној посуди. Купус док се динста пушта сопствени сок и није потребно додавати воду. Посолити и побиберити по укусу.
Кад купус омекша, а то је отприлике после двадесетак минута, додати и флекице, тј. тестенину, која је претходно скувана и оцеђена од воде. Све заједно лепо промешати и сервирати, пише Кафе.рс.