clear sky
21°C
07.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1717
usd
99.5765
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ НАЈЛАКШИ ЛЕТЊИ ДЕСЕРТ! Не пече се, не треба вам брашно, а укус кафе и чоколаде освежава као сладолед

07.07.2025. 16:53 17:04
Пише:
Извор:
Stvarukusa/Дневник
да
Фото: youtube prinstcrin/N'Oven - Cake & Cookies

Ледени десерт са укусом кафе засладиће вреле дане, а врло је једноставан за припрему.

Састојци:

           12 двопека

За умакање двопека:

           240 мл млека

           1 кашичица шећера

           1 кашичица инстант кафе

За крем:

           2 кашике млека

           1 кашичица инстант кафе

           1 кашичица какао праха

           240 мл слатке павлаке

           2 кашике шећера у праху

За украшавање:

           чоколадни топинг

да
Фото: youtube prinstcrin/N'Oven - Cake & Cookies

Рецепт за ледени десерт са укусом кафе:

Како бисте направили овај десерт, прво сипајте 240 мл млека у шерпу, додајте кашичицу шећера, и кашичицу инстант кафе. Добро промешајте, пустите да прокључа и ставите на страну.

У засебну чинију ставите 2 кашике млека, 1 кашичицу инстант кафе и 1 кашичицу какао праха, па добро промешајте, и ставите на страну. Затим у засебну чинију сипајте слатку павлаку и умутите је миксером. Када добијете шлаг у њега додајте мешавину кафе и какао праха који сте направили. Додајте и 2 кашике шећера у праху и опет све умутите миксером.

Припремите стаклену чинију за сервирање и двопеке. Биће вам потребно око 6 двопека, слободно их изломите и прилагодите облику чиније. Сваки двопек прво убаците у прокувану течност са кафом и млеком. Након што сваки двопек потопите у кафу са млеком и поређате у чинију, преко њега ставите крем који сте умутили.

Пажљиво загладите и распоредите крем, а затим поновите све ређајући натопљене двопеке и одозго опет крем. Одозго прелијте чоколадним топингом и украсите правећи шаре са чачкалицом. Убаците у фрижидер на сат времена, а након тога сервирајте и уживајте! Можда ћете желети да направите и једноставну и савршену банана торту у чинији.

Извор:
Stvarukusa/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар