clear sky
28°C
02.08.2025.
Нови Сад
eur
117.1721
usd
102.5846
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВА ДВА САСТОЈКА ПРОДУЖИЋЕ СВЕЖИНУ ПЕЦИВА НА НЕКОЛИКО ДАНА Једноставан трик који примењују професионални пекари

01.08.2025. 11:21 11:27
Пише:
Извор:
krstarica.com
пециво
Фото: Pixabay.com/ ilustracija

Пецива остају мекана и свежа данима уз ова два заборављена састојка, а ви их сигурно већ имате у кухињи.

Кифлице, переце, штапићи и друге врсте теста са квасцем често се стврдну после једног дана, посебно ако их оставите непокривене кад их извадите из рерне.

Да вам се то не би догодило, примените трик професионалних пекара.

Пре него што почну да месе тесто, пекари у брашно додају мало кукурузног скроба, односно густина и мало обичног гриза, оног који се користи у дечјој исхрани.

На килограм брашна иде пуна кашика кукурузног скроба и равна кашичица гриза.

Скроб помаже тесту да буде лакше и прозрачније, а самим тим и мекше.

С друге стране, кад се мала количина гриза помеша са обичним пшеничним брашном, ослобађа тесто од вишка влаге.

Извор:
krstarica.com
Пише:
Пошаљите коментар
БАНАТСКЕ КИФЛИЦЕ, ВИШЕ ОД РЕЦЕПТА Сви мириси детињства у једном залогају ОСТАЈУ МЕКАНЕ ДАНИМА, А ТАЈНА ЈЕ У "ГРЕДИЦИ"
КИФЛА

БАНАТСКЕ КИФЛИЦЕ, ВИШЕ ОД РЕЦЕПТА Сви мириси детињства у једном залогају ОСТАЈУ МЕКАНЕ ДАНИМА, А ТАЈНА ЈЕ У "ГРЕДИЦИ"

31.07.2025. 19:58 20:08