Партизан напунио гол Мачве

На почетку сезоне у домаћем фудбалском првенству, Партизан је савладао Мачву из Шапца са чак 6:1.
partizan macva fonet
Фото: FoNet

Фудбалери Партизана на сјајан начин почели су нову сезону и направили увертиру за меч са Олимпијакосом у уторак. У првом колу Суперлиге били су убедљиви против Мачве.

После бледог издања Београђана против Будућности, очекивала се реакција црно-белих и она је уследила. Актуелни шампион, иако у не баш стандардном саставу, од почетка је схватио меч озбиљно и брзо сломио отпор противника. Пресинг црно-белих одлично је деловао по целом терену, па су се тако ређали брзи у убитачни противнапади који су после само 20 минута довели Шапчане на ивицу амбиса.

Већ у 8. минуту Партизан је повео. Косовић је добио лопту на двадестак метара од гола Мачве, наместио нишан и сместио лопту у десни горњи угао Филиповићевог гола. То Београђанима није било довољно, па су наставили фуриозно. У 16. минуту – 2:0. Ђурђевић је упутио лопту с десне стране на пеналтик ка Тавамби, а овај се одлично снашао и сместио лопту у мрежу. Нешто касније – шанса и за 3:0, али је новопридошлица Немања Милетић, био непрецизан. Што није успео он, успео је Пантић у 20. минуту. Јанковић је центрирао с десне стране, након шута Ђурђевића лопта се одбила до играча Челзија на позајмици, а овај је био сигуран.


Леонардо ни на клупи

Све новинаре на стадиону Партизана изненадило је када су у протоколу видели да нема Бразилца Леонарда. Како смо успели да сазнамо разлог је што је стигла понуда од једног арапског клуба, вредна око пет милиона евра, коју су црно-бели вољни да прихвате.


Мислило се тада да ће Београђани мало смањити темпо, али то се није десило. Ђурђевић је добио пас у простор из средине терена, побегао чувару и у директном дуелу с голманом Филиповићем би успешнији. Било је то већ тада убедљиво вођство црно-белих, који су мора се рећи изванредно користили високо пресниг гостију и сурово их кажњавали.

У наставку, Београђани су мало пустили гас и дозволили Шапчанима да дођу до даха. Ови су били све опаснији па су у 59. минуту заслужили пенал. Ћирковић је у казненом простору фаулирао Обровца, а судија Грујић је био неумољив. Прецизан с беле тачке био је Лазаревић. Да се гости много не понадају побринуо се Тавамба, који је својим другим голом, у 69. минуту, вратио Партизану четири гола предности. А, посластицу вечери приредио је Михајловић у 86. минуту. На асистенцију Тавамбе лоб ударцем, са 20 метара, савладао је Филиповића и загрејао дланове домаћих присталица. То је било и последње занимљиво виђено на мечу.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести