Победа Звезде над Чукаричким у сенци повреде Јовичића

Фудбалери Црвене звезде су на старту сезоне ухватили прави ритам. Везали су трећу првенствену победу против Чукаричког, ако се томе дода још три тријумфа на европској позорници, стиже се до завидног низа од шест пуних погодака без примљеног гола.
branko jovicic1
Фото: Branko Jovičić, foto: Youtube Printscreen

Ипак на бодове против „брђана“ пала је и мала сенка због пеха који је задесио Бранка Јовичића. Неуморни везиста зарадио је тежу повреду, страдала је метатарзална кост, операција највероватније неће бити потребна, али следи десетомесечна пауза.

„Победу посвећујемо Бранку, уз жељу да се што пре опорави и буде са нама. Сваки играч је битан, а здравље је најважније. Резултати су мерило рада, они дођу, ту су победе и порази, али здравље је увек на првом месту. Сазнали смо на полувремену степен повреде и било је доста емоција. Честитао бих мојим играчима на менталној јачини. Стаћемо сви уз њега, ово је баш лош тренутак. Морамо да се прилагођавамо, живот тече даље“, у једном даху је истакао тренер Владан Милојевић.

Звездин концепт који функционише веома добро биће поремећен изостанком Јовичића, који је донео потребну чврстину и агресивност у маневру, у наредним дуелима са специфичном такмичарском тежином (Краснодар).

„Саставни део фудбала су и те непријатне ствари, које не можете да предвидите.  Да сам знао да ће се ово десити, не бих га ставио у тим. Тражићемо права решења“, немоћно је ширио руке Милојевић.


Стојковићев првенац

Запажене партије у новом клубу Филип Стојковић зачинио је голом против Чукаричког.

„Најбитније је да смо победили и показали карактер. Нисмо примили гол, што ме заиста много радује. За то је заслужна читава екипа, почевши од нападача, али морам да истакнем и нас четворицу у последњој линији, мислим да смо одрадили добар посао. Заиста сам пресрећан, дао сам први гол и то пред нашим навијачима. Овај осећај не може да се опише. Гол посвећујем Бранку Јовичићу. Свима нам је много тешко што је доживео повреду, уз њега је цела екипа и желимо му сви што бржи опоравак“, поручио је Стојковић.


У борбеној утакмици против Чукаричког, уз разиграног Кангу, истакао се и двоструки стрелац Александар Пешић, који је на конто уписао и четврти погодак у домаћем шампионату.

„Нисам постигао гол из пенала, али битно је да сам само неколико секунди након тога поправио ствар. Дошао је и гол у другом полувремену, па је све било много лакше. За сваки погодак је заслужна добра игра целе екипе, ја сам је само крунисао. То много значи за самопоуздање, не само мени, већ и тиму. Поново смо победили, били смо ефикасни, а оно што много радује је и то да нисмо примили гол. Надам се да ћемо наставити овакав низ“, рекао је Пешић.

Црвено-беле дуел четвртог ванредног кола против Радника у Сурдулици очекује у четвртак, од 20 часова.

З. Рангелов

Игњовски, Мијаиловић или Здјелар мењају Јовичића

За  фудбалера Црвене звезде Бранка Јовичића, вероватно највећег појачања овог лета, полусезона је завршена. Након повреде стопала следи му дестеонедељна пауза, а менаyемент црвено – белих је кренуо у акцију да пронађе алтернативу.

„У наредна два дана се морамо бавити евентуалном заменом за Јовичића. Опције су тројица играча из иностранства са нашим пасошем – Александар Игњовски (Фрајбург), Срђан Мијаиловић (Крила Совјетов) и Саша Зђелар (Олимпијакос). До среде морамо решити замену за њега или неким рокадама да дођемо до истог модела игре коју смо имали против Спарте“, поручио је генерални директор Звезде Звездан Терзић..

Краснодар је већ у мислима црвено белих, као последња препрека за пласман у групну фазу Лиге Европе.

„Штета што нам Краснодар долази овако рано, али нам не треба алиби, верујемо да смо способни и спремни да победимо и изборимо се за Европу после 10 година, да учинимо оно што звездашка јавност жели. Игре који смо пружили нам дају за право да верујемо да можемо да се сударимо са сваким клубом. Полако склапамо коцкице у мозаик који би требало да буде понос свих звездаша. Приоритет остаје стварање моћног тима. На добром смо путу. Морамо да побеђујемо, да освојимо титулу и да верујемо да можемо да победимо Краснодар, без обзира на богатство руског клуба.“

Чињеница је да жреб није био наклоњен Звезди.

„Десило нам се најгоре могуће, да добијемо противника који није атрактиван, а који нема лимитиран буџет. Буyет за играче је око 80 милиона евра, али њима проблем нису паре већ поштовање финансијског фер плеја. Имаће тешку препреку у виду Црвене звезде. Борићемо се мушки и веровати да је нама место у Лиги Европа, а не њима“, сматра Звездан Терзић.  

З. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести