Црвена звезда - Чукарички: Црвено-бели поново сигурни

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалаца: 5.000, судија: Мажић (Врбас). Стрелци: Пешић у 20. и 74. и Стојковић у 81. минуту. Жути картони: Анђелковић, Стојковић (Црвена звезда), а Црномарковић, Бојић, Кајевић (Чукарички).
Crvena zvezda
Фото: Crvena zvezda

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Анђелковић 6, Савић 7, Бабић 6, Стојковић 7, Доналд 6, Јовичић 6 (Рачић 6), Радоњић 8, Канга 8 (Милијаш 7), Аyић 7 (Милић 6), Пешић 8.

ЧУКАРИЧКИ: Кировски 6, Црномарковић 6, Ђурић 6, Пушкарић 6, Богосавац 6, Дринчић 7, Лагатор 6, Кајевић 7 (Зорић 6), Бојић 7 (Јовановић 6), Обрадовић 7, Ожеговић 6 (Мудрински 6).

Фудбалери Црвене звезде забележили су и трећи тријумф у овој сезони.

На стадиону “Рајко Митић” сусреле су се две екипе сличних фудбалских филозофија.

Ривали који се ослањају на доста трчања, агресивну игру и већи посед лопте, а темпом су одмах задовољили све присутне на трибинама.

Звезда је имала одређену иницијативу, али Чукарички је добро парирао и трудио се да буде опасан. Домаћин је извео акцију исту као против Спарте, лопта је из слободног ударца по земљи ишла у дубину, фаулиран је у казненом простору Радоњић и досуђен је једанаестерац.

Шут с беле тачке Пешића зауставио је Кировски, али се нападач црвено-белих исправио и постигао гол после одбијене лопте.

Уследила је прилика за Радоњића, али је у директном дуелу голман “брђана” био успешнији.

Своју снагу гост је постигао у 30. минуту када је Бојић био у шанси, али је његов шут искоса, с 12 метара, одбранио Борјан. Припретио је потом и Кајевић и било је јасно да је Чукарички равноправан ривал.

Канга је избацио Аyића испред истрчалог Кировског, овај пожурио и уместо да се дриблингом ослободи “јединице” гостију одлучио се одмах на шут и био непрецизан.

Полувреме је завршено минималним вођством Црвене звезде.

Наставак је почео шансама на обе стране и наслућивао се веома динамичан фудбал.

Гости су опасно притискали задњу линију домаћина, али су се ови лако борили с тим.

Убрзо су имали и солидан покушај с дистанце.

Играла је Звезда рационално, просто “брђани” нису могли да похватају пасове који су некако увек били “на месту”, па је тако Радоњић поново био у прилици, али и непрецизан. У 74. минуту - све је било готово.

Звезда је повела 2:0, а све је “замесио” Канга, а материјализовао Пешић.

Шлаг на торту ставио је Стојковић у 81. минуту, након лепе комбинације с Милијашем.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести