Кркобабић: У наредне три године 25 милиона евра за задруге

БЕОГРАД : У наредне три године биће издвојено 25 милиона евра за подстицај новооснованих и одржавање постојећих задруга, рекао је данас министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић.
Voće i povrće   Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Он је на отварању Међународног специјализованог сајма технологије за производњу, прераду, паковање воћа и поврћа и сајма расхладне опреме, климатизација, вентилације и грејања, истакао да ће у наредне три године бити основано или обновљено 500 задруга, а да је од почетка акције донирања средстава за обнову задругарства у Србији формирано 70 нових задруга.

"За излагаче на сајму је важно да знају да ћемо у наредне три године издвојити 25 милиона евра за подстицаје новооснованих и постојећих задруга. Зато је веома битно да на овај сајам дође што је могуће више задругара, људи који желе да оснују или већ имају задругу, да обиђу сајам и виде шта је то понуда која се тиче производње, складиштења и дистрибуције воћа и поврћа", рекао је Кркобабић. 

Он је додао је сајам шанса и за излагаче, који треба да учествују у конкурсима за средства која су опредељена за развој задругарства у Србију у наредне три године.

"Захтева се од њих да покушају преко Задружних савеза Војводине, Србије, Регионалних задружних савеза и локалних самоуправа да непосредно ступе у контакт са што је могуће више задругара. Они који формирају задруге очекују конкретне предлоге и желе да виде како изгледа та савремена технологија, како изгледа опрема за производњу, машине, хладњаче...", рекао је Кркобабић.

Он је додао да су овакве прилике добар начин да се људи окупе и разговарају, а све у истом циљу, обнављање задругарства у Србији.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести