Војводина без Лиге шампиона, Тулуз славио после златног сета

ТУЛУЗ: После велике борбе и златног сета, одбојкаши Војводине НС семе нису успели да се пласирају у групну фазу Лиге шампиона.
Vojvodina  tuluz fica
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Тулуз – Војводина НС семе 3:1 (20:25, 25:22, 25:19, 25:23), златни сет 15:10

Специјално из Тулуза Марко Ристић

Тулуз је победом 3:1 анулирао новосадских 3:0 за нашег шампиона и преко златног, коцкарског сета прошао у елиту. Упркос великој предности, новосадска младост није издржала притисак и поклекла је на последњем кораку.

Дуго се играло поен за поен у првом сету, оба тима ушла су у меч веома расположена, а сервиси нису најбоље функционисали на обе стране.

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Прва се на два поена вишка „одлепила“ Војводина, ас сервисом Стевановића, али је блок домаћина вратио егал (11:11). Наставио је Тулуз с грешкама из првог сусрета, а неиграње Темпонија се осетило на пријему те је на другом обавезном одмору Воша водила (16:14), а асом је Мехић донео 18:15 и донекле олакшао улазак у завршницу. Веома брзо надовезале су се грешке Загонела и Башића, те пролаз и блок Мехића за лагано освојен први сет Новосађана.


Османкач: Велика школа за нас

Шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач жали за пропуштеним.

“Тешко је било шта рећи после овако тешке утакмице. Наша млада екипа није издржала, мислим да смо меч изгубили после другог сета, као и после четвртог где смо имали шансе. Играли смо несигурно и нисмо привели посао крају. Тулуз је искуснији и то је пресудило, два сета су била на једну лопту и штета је што нисмо задржали игру с почетка сусрета. Остаће велики жал, пуно смо уложили у овај двомеч. Ово ће бити велика школа за нас, а окрећемо се Купу ЦЕВ и домаћим такмичењима. Нови окршаји долазе ужурбано и нећемо имати времена за одмор”, рекао је Османкач.


Тулуз је брзо узвратио, после сервиса Башића, користили су контре и повели 5:2, Вучичевић је био расположен, а тек ас и полу ас Симића вратили су егал (10:10). Дуг поен припао је Тулузу, преузео је квалитет, а после грешке Вучићевића дошао до велика четири поена вишка (18:14).

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Добар је био блок француског тима, а и мало је судија помогао, контру Мехића која је завршила у пољу, доделио је домаћину, а онда је Мехић погрешио за вођство Тулуза 20:15. Контра Вучићевића и ас Симића вратили су какву-такву неизвесност пред завршницу. Ипак, није Воша успела да направи преокрет и домаћин је изједначио.

После добијеног сета, домаћин се распуцао са сервиса и много подигао ниво игре. Блок на Мехићу натерао је тренера Османкача на брзу реакцију и тајм-аут код 4:1. Смањили су број грешака Французи, а разиграо се коректор Виљена и повео свој тим до 8:3 на првом обавезном одмору.

Наставио се лош период нашег актуелног шампиона, слабији пријем и организација донели су измене, Вемић уместо Кујунџића, а Радовић је заменио Тодоровића, али је само мало касније Тулуз имао огромну предност (16:6). Црвено-бели су запретили са три везана поена, а касније још једном мањом серијом и пришли на „свега“ четири поена заостатка (17:21). Ипак није било снаге за преокрет и Тулуз је повео 2:1, али се Војводина пробудила у  завршници трећег периода.


Бизарна повреда Темпонија

Искусни Бруно Темпони није наступио у реваншу, иначе стартни примач Тулуза, а начин на који се повредио је заиста несвакидашњи, помало и бизаран. По повратку из Новог Сада, на минхенском аеродрому, његову спортску торбу „ухватиле“ су покретне степенице и док се борио да је ослободи, пао је и повредио колено.


Трудила се Војводина, али није успевала да поврати игру с почетка сусрета. Добар је био пријем домаћина, па је црвено-бели блок био слабо приметан, а Тулуз је брзо изборио три поена вишка (8:5). Није Воша могла да заустави распуцаног Виљену који је одржавао свој тим у вођству и повећао га до другог великог одмора у четвртом сету (16:11).

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Добри сервиси, те игра у пољу, донели су контре и Вошу на два поена минуса (15:17), а нешто касније Мехић је с два везана ас сервиса донео дуго чекано изједначење 20:20. Распуцала су се тада оба тима, игра поен за поен донела је меч лопту Тулузу, а искористио ју је Виљена за 25:23 и одвео меч у златни сет.


Стевановић: Срећнији Тулуз

Средњи блокер црвено-белих Радиша Стевановић апострофира срећу као главни чинилац победе француске екипе.

“Повели смо и били пресрећни и то као да је било довољно. Други сет смо нестали, а у трећем се увукла несигурност. У четвртом смо дали максимум да завршимо све, мало је фалило. Имали смо шансу и касније, али у златном сету нам није ишло, а њих је срећа погледала. Дали смо максиму и није нам се исплатило јер је Тулуз одигра на невероватном нивоу”, истакао је Стевановић.


Блок Башића и грешка Мехића погурали су Тулуз до вођства 3:1, али је топовски сервис Вучићевића натерао ривала на грешку за 4:4. Поново је Тулуз блоком Бурела и контрама Загонела и Виљене дошао до колосалних 10:5.

Играо је Тулуз невероватну одбрану, „хватао“ све нападе Воше и на искуство привео меч крају. Нису црвено-бели имали среће у самој завршници и сан о Лиги шампиона је остао. Воша ће  заставити такмичење у ЦЕВ Купу и то против бољег из дуела украјинског Љвова и израелског Макабија.

Фото: Ф. Бакић

Фото: Дневник (Филип Бакић)

ТУЛУЗ: Хала „Андре Бруа“, гледалаца: 1.000 , судије: Хоснут (Турска), Милонакис

(Грчка).

ТУЛУЗ: Шинењез 7, Темпони, Бурел 11, Рибенс (л), Никифор, Де Амо 6, Демјаненко,

Виљена 34, Башић 17, Манусауки, Загонел 15, Бержи (л), Таверние, Валгенвиц.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 11, Вучићевић 16, Бајандић, Стевановић 12, Вемић 1,

Наранчић, Кујунџић 7, Пековић (л), Мехић 14, Радовић 1, Тодоровић 2, Перић. 

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Резултати 3. рунде квалификација

Тулуз – Војводина 3:1 (0:3), златни сет

Новосибирск – АЦХ волеј 3:0 (3:0)

Фенербахче – Посојилница 3:0 (3:0)

Мазеик – Гронинген 3:0 (3:1)

Фридрихсхафен – Нефтохимик 3:0 (3:1)

Јатржебски – Омониа 3:0 (3:0)

Ч. Будејовице – Валепа 3:1 (0:3), златни сет

Перуђа – Солигорск 3:0 (3:1)

У групну фазу Лиге шампиона раније су се пласирали: Зенит Казањ и Динамо Москва

(Русија), Лубе и Трентино (Италија), Халкбанк и Аркаш (Турска), Кеђержин и Белхатов (Пољска),

Шомон (Француска), Руселар (Белгија), Берлин (Немачка), ПАОК (Грчка).

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести