Тренер Партизана Мирослав Ђукић се нада успеху у мечу са Швајцарцима

Фудбалери Партизана одиграли су одличну утакмицу у Ивањици у 17. колу Суперлиге и победили Јавор са 2:0. Питање победника ниједног тренутка се није постављало, црно-бели су све време доминирали и заслужено славили.
Miroslav Djukic
Фото: Youtube Printscreen

„Пресрећан сам што смо у важном тренутку одреаговали како треба. Утакмици са Јавором за нас је био генералка пред пресудан дуел у Европи са Јанг Бојсом, стога ме приступ играча обавезама охрабрује па верујем да и против Швајцараца можемо слично. Није лако било припремити екипу за дуел са Јавором, три дана пре тога имали смо сусрета са Радом а следи нам сусрета са Јанг Бојсом. Ми из стручног штаба причали смо са играчима, бодрили их, објаснили им да могу да буду део светле историје клуба уколико ова три дуела схвате најозбиљније. У прва два су ме послушали, све је било беспрекорно, у трећем ће бити нешто теже, али верујем да момци имају победнички менталитет и да и следећу препреку могу да прескоче“, рекао је шеф струке Мирослав Ђукић.

Партизан је у Ивањици повео већ у 9. минуту.

„То је био пресудан моменат, знао сам ако начнемо ривала на време да ће после све бити лакше. У последње време дошли смо на глас да смо екипа која у финишу решава утакмице, или барем у другом полувремену. Био нам је потребан један овакав дуел да покажемо да нисмо случајно раме уз раме са Црвеном звездом. Играчи су на терен истрчали мотивисани и одлучни да добром партијом мало препадну Јанг Бојса пред наш међусобни дуел. Мислим да су у свему томе успели, а жао ми је што нисмо постигли још неки гол јер смо за то имали прилике.“

Швајцарци су у дербију тамошњег првенства савладали Цирих са 2:1.

„То није била нимало лака утакмица за њих. Цирих је имао доста  прилика, али их није реализовао. Оно што мене брине је начин како се Јанг Бојс вратио у меч после вођства противника. Упорна је то екипа и квалитетна и успела је да стигне до победе. Поново је сјајан био Асале, али и наш Сулејмани.“

Црно – бели ће важну утакмицу играти без Зорана Тошића.

„Велики хендикеп за нас, али наћићемо решење за тај проблем. Верујем да ће све бити у најбољем реду, вратио нам се Сума тако да смо јачи за једног врхунског фудбалера“, задовољан је Ђукић.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести