Још једна медаља у низу зрењанинског рвача Виктора Немеша

ЗРЕЊАНИН: За вицешампиона Европе у рвању грчко-римским стилом Виктора Немеша, пријем је приредио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић. Немеш, репрезентативац Србије, члан зрењанинског Рвачког клуба „Пролетер”, недавно је на Европском првенству у руском граду Каспијску освојио сребрну медаљу у категорији до 77 килограма, уз четири победе.
1
Фото: Град Зрењанин

Он је овим наставио низ, након лањског злата са Светског првенства. Уз Немеша је европско сребро понео још један члан зрењанинског клуба, Михаил Каџаја, али је овај Грузин који наступа за репрезентацију Србије, отпутовао у своју домовину након шампионата. Пријему у Градској кући присуствовали су и заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћник градоначелника Симо Салапура, генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, као и председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и тренер РК „Пролетер” Војислав Трајковић. Виктор Немеш на пријем је стигао у пратњи своје девојке.

- Пуно ми значи медаља јер је ово прво велико такмичење на ком сам наступио после светског првенства, а организовано је и по новим правилима. Нисам, нажалост, успео да поново освојим злато, али мислим да је за ову сезону то добар почетак. Наставићу овако да радим, и наравно, циљ ми је да на наредном светском првенству у Будимпешти одбраним титулу – рекао је Немеш.

Уз честитке, помоћник градоначелника Симо Салапура, истакао је да је значајна свака медаља за Србију, освојена на неком великом међународном такмичењу, а да је Зрењанин посебно поносан јер рвање овде има дугу и богату традицију, на коју се надовезују напори града да улаже у квалитетну спортску инфраструктуру.

- Створили смо добар амбијент да у Зрењанину могу да се организују велика такмичења, као и да се држе припреме репрезентативаца и организују одређени спортски кампови. Имамо добру сарадњу са више националних гранских спортских савеза, али и добре спортске раднике захваљујући којима можемо да промовишемо и на најбољи начин искористимо спортске капацитете који постоје у нашем граду - истакао је Симо Салапура, помоћник градоначелника задужен за област спорта, омладине и туризма.

В. Х.

Фото: Град Зрењанин

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести