Слава храма у Пландишту: Гулашијада и концерт на тргу

ПЛАНДИШТЕ: Поводом славе храма посвећеног Светом Рафаилу Банатском, у Пландишту ће се одржати спортски и културни програм, који ће потрајати шест дана, од суботе до четвртка.
gulas
Фото: pixabay.com

Очекује се да последњи дан празновања, 30. август, буде и најмасовније посећен, јер тога дана од 9 до 13 часова биће уприличена „Гулашијда”, а у 14 часова биће проглашени и победници у кувању гулаша.

Увече од 20.30 часова концерт ће одржати „Звезда Гранда” Милан Митровић.

У суботу ће се од 17 часова играти фудбалска утакмица између локалне „Слоге” и „Војводине 1928” из Перлеза, у оквиру Војвођанске лиге –Исток.

У недељу у 20 часова на бини на тргу у Пландишту културно - уметнички програм и концерт извешће КУД „Вук Караџић”, а програм ће водити глумац Миленко Павлов.

Поетско веће посвећено Мирославу Мики Антићу „Кад сам био гарав” одржаће се у понедељак у 20 часова, а у уторак код цркве у 10 часова биће уприличена ликовна колонија „Рафаило”.

На сам дан црквеног празника посвећеног Светом Рафаилу Банатском у среду 29. августа служиће се у храму литургија од 9 часова, а потом од 10.30 до 11 часова испред храма  бити изведен културно – уметнички програм.

З. Д.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести