Тренер Напретка Милорад Косановић: Све осим пораза у дуелу са Војводином за нас је позитиван резултат

Велике промене је у зимском прелазном року доживела екипа Напретка, јер је остала без неколицине кључних играча из јесењег дела првенства.
milorad kosanovic FICA5663
Фото: Милорад Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

С друге стране, доведене су новајлије које нису стигле да се уиграју са староседеоцима, па су Крушевљани на старту пролећа играли лоше и освојили само један бод. У сутрашњем (9. март) сусрету с Војводином, међутим, виде шансу да крену с бољим партијама, иако су свесни да им неће бити ни мало лако у одмеравању снага с “рањеником” из Новог Сада.

„Утакмица је битна обема екипама, али имам утисак да ће у њој нама бити теже“, рекао је шеф стручног штаба Напретка Милорад Косановић.

„Мораћемо да учинимо све како бисмо стигли до доброг резултата, а за нас би био позитиван сваки исход, осим пораза. Наравно, о неуспеху не размишљамо и храбри ме игра коју смо приказали против Чукаричког, која је била солидна и наишла је после три заиста лоше партије на старту пролећног дела првенства. Налазимо се у непријатној ситуацији, имамо нови тим и нове играче, од којих су неки у Крушвац стигли повређени, али нећемо због тога да плачемо.“

Један од адута екипе је бивши првотимац Војводине Енвер Аливодић. Популарни Али, како сам каже, највероватније ће утакмицу почети на клупи за резервне играче, али ће бити спреман да уђе у игру и помогне екипи да стигне до циља.

„Иза Војводине и Напретка је вероватно најлошији старт у другом делу првенства. Покушаћемо  да остваримо победу која би нам била велики подстрек за излазак из кризе. С друге стране, Војводина је велики клуб, знамо да ће нам бити веома тешко на терену, али ћемо настојати да стигнемо до три бода. Победа би нам донела велику дозу самопоуздања пред финиш лигашког дела такмичења и учинићемо све на терену како бисмо до ње стигли. Пратио сам игре Новосађана и видео да су одиграли неколико сасвим солидних утакмица, немају лош тим, али да нису били миљеници спортске среће. Имају у саставу неколико опасних фудбалера, који могу да реше сваки сусрет и водићемо рачуна о томе. Ипак, гледамо само у властито двориште и пробаћемо да обрадујемо наше навијаче“, казао је Аливојводић.

А. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести