Дефилеи и десанти ВС и МУП "Одбрана слободе" у Нишу 10. маја

БЕОГРАД:  Поводом Дана победе, у Нишу ће се у петак, 10. маја, одржати приказ способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова "Одбрана слободе" на основу одлуке председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића.
ministarstvo odbrane
Фото: Tanjug (video, ilustracija)

Приказ ће бити одржан у Булевару Николе Тесле, а ради припрема и увежбавања, од 4. до 10. маја од 9.00 до 19.00 часова, у околним улицама биће уведен посебан режим саобраћаја, а војни авиони надлетаће Ниш, саопштено је из Министарства одбране. 

Програм приказа обухвата свечани дефиле пешадијског ешелона, дефиле моторизованог ешелона, налет ваздухопловног ешелона и падобрански десант.Планирано је учешће више од 4.000 припадника Војске Србије и МУП-а, око 300 борбених и неборбених возила и система и око 40 ваздухоплова.

Од 4. до 10. маја од 9 до 19 часова, биће уведен посебан режим саобраћаја у Булевару Николе Тесле, Булевару Хероја са Кошара, Булевару 12. фебруар (две коловозне траке у смеру од раскрснице са ул. Сарајевска до скретања за Чумурлијски пут) и у улици Александра Медведева (од улаза у насеље Стеван Синђелић до Булевара Николе Тесле).

У оквиру припрема за приказ способности, од 4. до 10. маја, војни ваздухоплови надлетаће подручје Ниша.Грађанима и медијским екипама биће омогућено праћење не само приказа, већ и провере припремљености за приказ од 7. до 9. маја.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести