Маљковић: Срамота је да европски шампион не оде на ОИ

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је у свету кошарке изузетно поштован, а његова тренерска каријера трајала је преко 40 година.
bozidar maljkovic tanjug
Фото: Танјуг/видео/Божидар Маљковић

Он је Евролигу освојио чак четири пута – два пута са Југопластиком из Сплита и по једном са Лиможом и Панатинаикосом (титула освојена после контроверзне рампе Стојка Вранковића).

Он је био гост Прве телевизије где је говорио о пласману женске кошаркашке репрезентације на Олимпијске Игре, коју са клупе предводи његова ћерка Марина и поручио да никаква медаља не може да се обећа.

"Тешко да ћемо моћи нешто лако да обећамо, али иначе волимо да обећавамо и да сами себе оптеретимо. То су урадили и кошаркаши. На задњем, ај да кажемо неуспеху јер су ипак пети на свету", рекао је Маљковић.

Убрзо се надовезао и на квалификациони турнир који се игра у Београду.

"Ако у јуну не можемо да добијемо Италију која је у паду, и то у сред Београда онда не требамо ни да играмо на Олимпијским Играма", наставља искусни стручњак.

Маљковић се као председник Олимпијског комитета дотакао и одбојкашке селекције која као шампион Европе неће ићи у Токио.

"Спортске асоцијације не раде добро, не можете да дозволите да неко ко буде европски шампион не оде на Олимпијске Игре директно. Организација коју води човек из Јужне Америке и он хоће да Јужној Америци донесе место више на штету Европи. То се може променити једино револуцијом".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести