Панел „Свесна музика” увод у „Life Stream”

Пети панел у оквиру Егзитове платформе „Р:еволуција свести”, под називом „Свесна музика”, биће одржан вечерас у 19 сати, чиме ће бити означен званичан почетак „Life Stream” догађаја на Петроварадинској тврђави.
egzit
Фото: exitfest.org

Панелисти ће дискутовати о томе на који начин музика и креативни сектор могу допринети подизању свести и помоћи хуманитарним и еколошким циљевима. Учесници панела су извршни директор Светског програма за храну Уједињених нација Давид Беаслеy и оснивач и директор Егзит фестивала Душан Ковачевић. Модератор разговора је Nikki McNeil, оснивачица једне од најуспешнијих агенција за односе с јавношћу у музичкој индустрији Global Publicity.

Панел „Свесна музика” одржава се у оквиру четворогодишњег пројекта HEMI, подржаног кроз програм „Креативна Европа”, и представљаће увод у „Life Stream” догађај који ће се одржати од 3. до 6. септембра на Петроварадинској тврђави у сарадњи са Светским програмом за храну Уједињених нација, највећом хуманитарном организацијом на свету која се бори против глади.

Давид Беаслеy ће у име Светског програма за храну говорити о раду те организације и великом проблему глади којем је „Life Stream” пројекат посвећен, начину на коју су климатске промене повезане с глађу и на који та организација помаже угроженим заједницама да се изборе с последицама климатских промена. Душан Ковачевић ће говорити о друштвеном активизму Егзит фестивала од његовог оснивања до данас, као и о „Life Stream” пројекту као највећем еколошком подухвату Егзита до сада.

„Life Stream” пројекат ће, у партнерству са Светским програмом за храну Уједињених нација, у септембру ући у нову фазу деловања. С обзиром на то да ће пандемија и мере карантина довести чак 270 милиона људи у проблем екстремне глади пре краја 2020. године, што је повећање од 80 одсто у односу на претходну годину, последице ће бити најсуровије за оне који су већ рањиви. Током наступа извођача емитоваће се видео-материјали и поруке које говоре о заштити околине и кризи глади. 

Панел ће бити данас емитован уживо од 19 сати на званичној „Фејсбук” страници Егзит фестивала.       

С. С.

 

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести