ЗР: Специјалисти престају да раде у амбуланти

ЗРЕЊАНИН: Општа болница „Ђорђе Јоановић” у Зрењанину обавестила је јавност да ће услед наглог повећања броја пацијената заражених коронавирусом и због повећане могућности интрахоспиталног ширења заразе, и даље на снази бити обустава рада амбуланти Специјалистичке поликлинике. Почев од 30. новембра, обустава ће бити на период од 14 дана
bolnica, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

За све заказане прегледе, који су обухваћени периодом обуставе, биће одређени накнадни термини. Сви пацијенти који имају приоритетне упуте, односно сва хитна стања, биће прегледани у Ургентном центру. Дијагностика, која је хитна за малигнитете и за остала хитна стања, биће спроведена одмах.

Проширени су смештајни капацитети за пацијенте позитивне на коронавирус. Завршени су радови на санацији и адаптацији гасне инфраструктуре за медицински кисеоник и ваздух у згради Одељења психијатрије, капацитета 80 болесничких постеља, која је одмах стављена у функцију за смештај ових пацијената, поред постојећих смештајних капацитета у згради Службе педијатрије и Инфективног одељења.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести