Одбојкаши Партизана изједначили, Воша без брејка у Београду

БЕОГРАД: Ипак се финална серија плеј–офа неће завршити у четвртак у Новом Саду јер су одбојкаши Војводине НС семе изгубили од Партизана у другој утакмици одиграној у Београду.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Црно–бели су изједначили на 1:1 у борби за титулу, која се игра на три добијена сусрета, а актуелни шампион пропустио је прилику да узме брејк и самим тим да посао заврши за два дана на домаћем терену. Овог пута Партизан је био бољи, док су Новосађани одиграли доста слабије, што су Београђани на домаћем терену знали да искористе.

Несхватљиво испод просека је Воша одиграла у првом сету. Коректор Борис Буша је сада био у стартној постави и главна полуга Новосађана, који су, као и у прошлом сусрету, имали лош пријем. Црно–бели су били опасни на сервису, имали су четири аса и у потпуности су доминирали, док Војводина никако није могла да повеже конце у игри. Бошкан је реаговао са више измена на пријему, Перића је заменио Ковачевић, шансу је добио и млади Пришић уместо Бајандића, као и блокер Рудић. Ништа није могло да тргне екипу. Практично без блока црвено–белих, напади Партизана су лако пролазили. Његова предност је први пут била и двоцифрена – 20:10, а на крају је резултатом 25:14 повео 1:0.

Срећом, на време су Новосађани кренули правим путем, што је најважније, поправили су пријем. После изједначеног почетка другог сета, серијом 6–0 на сјајне сервисе Буше (један ас) стичу предност од пет поена –18:13. Чим је зашкрипало, црно–бели су увели Бојана Јанића у игру, али се и он придружио саиграчима који су грешили, тако да је Воша осетније вођство лако преточила у изједначење – 1:1. Неизвестан и уједначен трећи сет решен је у завршници у којој су Новосађани повели 23:22, али су са две грешке погурали домаћина који је на крају поново био у предности – 2:1.

Кренули су Новосађани поново ка изједначењу, били су бољи на почетку четвртог сета (8:4), водили су и на половини 15:14, али Партизан серијом 4–0, уз грешке гостију, прави преокрет. За коректора Пепића заиста није било решења (33 поена) а када се на то додају и пропусти црвено–белих, стигне се до неповољне ситуације по Вошу, која је у завршници била три поена у заостатку – 23:20. Успела је да спаси прву меч лопту (24:23), али је већ у следећем нападу домаћин био сигуран за коначан тријумф од 3:1. Трећа утакмица игра се у четвртак од 17 часова у малој сали Спенса.

К. Бугарски

Партизан – Војводина НС семе 3:1 (25:14, 18:25, 25:23, 25:23)

БЕОГРАД: Хала Мастер, без присуства публике, судије: Поповић, Леко.

ПАРТИЗАН: Мандић, Арсеноски, Мариновић 15, Лекић 6, Копривица 12, Хузејровић, Јанковић 5, Сташевић (либеро 1), Младеновић (либеро 2), Цветковић, Пепић 33, Мариновић, Јанић, Петровић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Брборић (либеро 2), Чубрило, Бајандић 12, Ковачевић 2, Негић (либеро 1), Машуловић 8, Бошњак, Буша 17, Благојевић, Пришић, Тодоровић 1, Рудић 1, Перић 16.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести