Одбојкаши Војводине и Партизана за титулу и Лигу шампиона

НОВИ САД: Одбојкаши Војводине и Партизана почињу сутра финале плеј-офа за титулу шампиона Србије, које ове године има и додатни значај јер ће победник обезбедити и директан пласман у групну фазу Лиге шампиона.
odbojkasi FF__4301
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

"Одбојка се враћа на место где припада. На почетку сезоне код градоначелника Краљева рекао сам да је одбојка национални спорт број 1, тако и даље мислим. Ове године финале има двоструки значај, ми дуго сањамо пласман у Лигу шампиона и надам се да ћемо тај сан претворити у дело", рекао је председник УО Војводине Драгољуб Збиљић.

Збиљић је искористио прилику да честита и одбојкашима Рибнице освајање Купа Србије, а посебно је нагласио значај државе која помаже одбојкашки спорт.

"Имамо срећу да држава брине о нама, сада посебно у јеку короне, јер су клубови успели да обезбеде спонзоре и заврше сезоне. Председник Александар Вучић препознаје значај спорта и захваљујемо се на томе", истакао је Збиљић.

Члан Управе Партизана некадашњи репрезентативац Жељко Танасковић такође је нагласио значај помоћи државе и додао да очекује одлично финале.

"Ми смо пласманом у финале испунили краткорочни циљ. Наравно, нећемо се предати, тражићемо шансу против великог ривала, клуба који је финансијаки веома стабилан и доминира у последње време", рекао је Танасковић.

Тренер-играч Партизана Бојан Јанић, такође бивши репрезентативац, рекао је да ће његова екипа бити храбра у финалу.

"На почетку сезоне имали смо пуно проблема, нисмо ни знали амбицјје, ни сањали финале, али успели смо. И сада се боримо против екипе која је синоним српске одбојке. Фаворити су, али бићемо храбри и покушаћемо да се супроставимо".

Још један трофејни репрезентативац Слободан Бошкан, тренер Војводине, истакао је да су обе екипе заслужено у финале и да очекује неизвесну борбу.

"Ми имамо императив јер бранимо титулу, тако и улазимо, али знамо да ће се Партизан јако борити. Једино ми је жао што због целе ситуације неће бити публике, ни у Новом Саду, ни у Београду", рекао је Бошкан.

Финална серија игра се на три добијене утакмице, а први меч је сутра у Новом Саду од 17.30 сати.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести