Млада научница о хербаријуму Андрије Волног у Музеју Војводине

У оквиру пратећег програма изложбе “Карловачка гимнзација као чувар културне баштине”, публици ће се вечерас у 20 часова у Музеју Војводине, Дунавска 35, представити др Милица Рат.
muzej vojvodine
Фото: Дневник/ Б. Лучић

Млада научница докторирала је биологију на Природно-математичком факултету у Новом Саду, а са публиком ће разговарати о свом научном искуству из ове области, као и о раду на хербаријуму Андрије Волног, који се налази у Карловачкој гимназији.

Од 2009. године др Милица Рат ради на промоцији и проучавању најстарије природњачке музејске колекције у Србији – хербаријума Андрије Волног. Млада научница, са богатим научним искуством из области биологије, похађала је новосадску гимназију “Светозар Марковић”. Дипломске и постдипломске студије из биологије завршила је на Департману за биологији и екологију Природно-математичког факултета, где је и докторирала 2019. године.

Ауторке изложбе “Карловачка гимназија као чувар културне баштине” мр Лидија Мустеданагић и Чарна Милинковић, угостиће у Музеју Војводине др Милицу Рат, која ће са посетиоцима поделити своје искуство о школовању и свом научном ангажману.

Пратећи програм изложбе одражавају се до краја августа, а подразумевају дружења са уметницима, научницима и новинарима и другим бившим ђацима Карловачке гимназије, окупљеним око заједничке теме: Школски дани у Сремским Карловцима.     

П. А.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести