ПЛС: "Канаринци" ремизирали с Ужичанима

ЧЕЛАРЕВО: Фудбалери РФК Новог Сада одиграли су нерешено са Слободом из Ужица у 23. колу Прве лиге Србије. Изабраници Бранка Жигића су имали добрих и лоших тренутака, али утисак је да су обе екипе заслужиле по бод.
k
Фото: J. Grlić

Уводни минути протекли су у знаку гостију који су имали неколико солидних шанси и тако "спустили на земљу" Новосађане након три победе без примљеног гола. Жути су као по обичају претили највише преко Јована Кокира и Кристијана Живковића. Лепо време утицало је на то да љубитељи фудбала из Челарева, Новог Сада, околине али и Ужица попуне трибине стадиина ЧСК-а и направе сјајну атмосферу. Гостујући навијачи су од првог до последњег минута песмом бодрили "росонере" и показали љубав према свом клубу. У 17. минуту један од дефанзиваца Слободе је покушавши да испуца закачио лопту руком, али судија Миленковић је проценио да није било основа за најстрожу казну. Обе екипе показале су одличну игру и константно су нападале. Нешто опаснији по противнички гол били су "канаринци" који су после убачених лопти Воје Балабановића са десног бока имали неколико добрих шанси.

У наставку сусрета гости су били конкретнији, имали су неколико квалитетних акција, али нису успели да озбилније припрете Владану Елесину. Све конце у нападу домаћих вукао је Војо Балабановић, али без озбиљних претњи по гол "црвено-црних". У последњих десет минута пао је темпо утакмице, "канаринци" су имали више лопту у својим ногама и стрпљиво су играли, али су их грешке у завршници удаљили од нове победе. Након 94 минута мреже су мировале, па су Новосађани и Ужичани поделили бодове.

В. Гвозденовић

Фото: J. Grlić

РФК Нови Сад - Слобода 0:0

ЧЕЛАРЕВО: Стадион ЧСК Пивара, гледалаца: 700. Судија: Миленковић (Београд). Жути картони: В. Балабановић (Нови Сад).

НОВИ САД: Елесин 7, Миловановић 7, В. Балабановић 7,5 (од 90. Милосављев), Вујаклија 5,5 (од 51. Младеновић 6), Кокир 7, М. Балабановић 6 (од 64. Јовановић), Милошевић 6,5, Живковић 6,5 (од 63. Сердар), Јокић 7, Мажић 6,5, Камара 7.

СЛОБОДА: Вукашиновић 7, Рашковић 7 (од 88. Старчевић), Ђукић 6 (од 65. Т. Глишовић), Ђ. Глишовић 6,5, Бачанин 7 (од 88. Гајић), Р. Глишовић 7, Голубовић 7, Петровић 6 (од 88. Вукоје), Јовановић 6,5 (од 35. Ристић), Миличић 7, Станојевић 6,5.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести