НАЈБОЉИ У СЕЗОНИ: Никола Чумић по укусу навијача Војводине

НОВИ САД: Нападач Војводине Никола Чумић проглашен је за најбољег играча тог клуба у нетом завршеној сезони, у традиционалној, 19. по реду анкети навијача.
n
Фото: fkvojvodina.rs

Чумић је из Олимпијакоса приступио новосадском суперлигашу уочи утакмице 10. кола и сусрета са Вождовцем, 4. септембра. Најбољи је стралац тима са 14 голова у 33. утакмице, рачунајући првенство и Куп Србије. Уз тај збир, Чумић је уписао и пет асистенција саиграчима приликом постизања гола.

Други на листи, по навијачком виђењу Војводининог такмичења на два фронта у домаћим такмичењима је интернационалац из Малија, централни бек Мамаду Траоре, а трећи голман Лазар Царевић.

-Хвала навијачима, срећан сам што су у мени препознали играча достојног епитета најбољег у Војводини у протеклој сезони – узвратио је Чумић на информацију о резултатима анкете. – То ми је свакако мотив више да и у наредној сезони заиграм на нивоу претходне, односно да за барем један степен подигнем достигнути ниво. То што могу да обећам јесте да ћу увек тежити да одиграм најбољке што могу у датом тренутку. Што се нашег колектива тиче сагласни смо да је Војводина напредовала у односу на претходну сезону. Очекујем да у перспективи као тим још напредујемо и да заиграмо у групној фазу такмичења Лиге конференција.

Никола Чумић рођен је 1998.године у Ужицу, где је у тамошњем клубу Слобода и започео фудбалску каријеру. Када је прославио пунолетство потписао је за Металац из Горњег Милановца, да би као 20-годишњак обукао дрес нишког Радничког. У Нишу је за око запао челницима грчког Олимпијакоса, а фудбалски пут га је водио даље у шпански Спортинг Хихон и швајцарски Луцерн, да би се прошле године у јуну поново обрео у месту свог европског старта, у Олимпијакосу. На његово незадовољство статусом у том грчком клубу реаговали су Црвена звезда и Војводина.

Чумић је поверовао у визију спортског директора Новосађана Марка Јовановића, са којим је и у Нишу својевремено сарађивао. У Војводинином саставу дебитовао је у 10. колу, 4. септембра против Вождовца на Карађорђу. На терену је тада у 55. минуту заменио Кабића и у преосталиох 35 минута игре постигао два гола за победу свога тима од 2:1 и тако се на најлепши начин преставио поштоваоцима Војводине.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести