Вошину маневарску осовину Симић – Чумић би пожелео сваки тренер

НОВИ САД: Нема фудбалског тренера у Србији који не би пожелео да у колективу који тренира види Вељка Симића. Нема ни екипе у којој места не би било за Николу Чумића. А тек заједно, Симић и Чумић!
v
Фото: fkvojvodina.rs

На тој фудбалској осовини у маневру навијачи Војводине градили су веру у могућности композиције у пола белом, пола у црвеном да у наставку првенства надокнади пропуштене јесење шансе и крене европским колосеком ка квалификацијама једног од континенталних клупских такмичења. Или још даље, чак до групне фазе да крене, за коју је одскочна даска треће место у суперлигашком каравану, што је као личну жељу и амбицију нагласио тренер Милан Раставац у пролећној најави.

Симић и Чумић постигли су по седам голова, од 33 колико је Војводина дала у 22 утакмице. Њихово разумевање и сарадња између шеснаестераца пресликана је акцијом у 55. минуту сусрета у Лучанима, на гостовању код Младости (1:1). Акција која је у својој анализи поставила велики знак питања испред електронике и њене непогрешивости.

- Ни данас ми није јасно како су судије виделе наводну Симићеву недозвољену позицију – у дилеми је Никола Чумић, који је Симићу асистирао у завршници напада. – Када се линија повуче види се да је положај Симићевог тела у истој линији са телом играча Младости, а у таквим случајевима предност се даје играчу који је у позицији да постигне гол, а не ономе који га брани.


Раставац: Идемо даље, шта нам преостаје

Тренер Војводине Милан Раставац је, непосредно по завршетку утакмице у Лучанима, оценио за канал Арена спорт да је његов тим у том мечу изгубио два бода.

-Да, тако ценим, мислим да нисмо деловали лоше – тврди Раставац. – То што резултат није пратио игру, више је фактора за то. Пре свих услови за игру на терену више су одговарали домаћим играчима. Али, шта да радимо, шта нам преостаје, идемо даље. Не вреди се освртати, пред нама је утакмица са Радником коју морамо да добијемо, а на Карађорђу ћемо имати све предуслове да победу и остваримо.


Упркос чињеници да у игри делују иза најистуренијег играча Војводине, било да је реч о Малбашићу, Немањи Николићу или неком трећем, Симић и Чумић постигли су појединачно више него дупло голова од пратилаца на клупској листи стрелаца. Податак јесте неуобичајен, с обзиром на „опис радног места у екипи“. То је резултат идеје тренера Раставца да је, у развоју акције, од њене основице једино битно како стићи до завршнице, у којој је најмање важно ко ће да постигне гол, Чумић, Симић, Малбашић, или неко из позадине, Топић, Витас или Траоре, на пример.

- Војводина има доста квалитетних нападача, који у сваком тренутку могу да одговоре на постављене им задатке – цени Чумић. – Стицајем околности нас двојица водимо на листи стрелаца. Добро се слажемо, одлично се разумемо и верујем да ћемо у будућности много више један другоме намештати голове и тако доприносити добрим клупским резултатима. Не бих да извлачимо закључке на основу статистике у Лучанима. То је била прва утакмица у којој смо имали слабији учинак у офанзивном делу. До сада смо, у просеку по утакмици, имали по седам-осам шутева у оквир гола. Верујем да ћемо већ у петак против Радника на Карађорђу бити на нивоу тог просека и да ћемо у том сусрету да надокнадимо све што смо пропустили на претходном гостовању.

Нерешен резултат у Лучанима пред Војводину је поставио нови императив успеха по сваку цену у сусрету са Радником. ТСЦ је победом против Гата побегао још два бода, Нови Пазар је преко Крушевца стигао на бодовни егал са Војводином за пету позицију. Право на грешку, уколико их је преостало у резерви,  потрошено је на гостовању код Младости. Једино жеље навијачке још нису потрошене, мада је продати број улазница за сусрет са Колубаром опомена коју не би требало олако схватити.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести