АКЦИЈА „РУКАВИЦЕ БЛАГОДАРЈА” УЈЕДИНИЛА НОВОСАЂАНЕ Прикупљена помоћ за социјално угрожене суграђане

Донације грађана, сакупљене током хуманитарне акције „Рукавице благодарја” посвећенe Светом Сави, прослеђене су Црвеном крсту Новог Сада, Свратишту за децу и младе, као и сиромашним породицама које живе у граду и околини.
а
Фото: С. Милачић

„Та акција ујединила је Новосађане у жељи да помогну социјално угроженим породицама. Међу донацијама, које подразумевају топлу гардеробу, обућу, ћебад, књиге, школски прибор и храну, преовладава одећа и обућа. Грађани су доносили и друштвене игре за децу и играчке ”, наводе из Галерије ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића, где је акција и организована, од 27. јануара до 5. фебруара, поводом обележавања Дана Светог Саве.

Акцији се прикључио и „Rotary club Belgrade International”, а Галерија ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића добила је захвалницу Црвеног крста за допринос и залагање.

Фото: С. Милачић

Грађани који желе да помогну социјално угроженим породицама могу да се јаве Сари Милачић, организаторки хуманитарне акције „Добри твор”, на истоименом Фејсбук и Инстаграм налогу.

А. Ч.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести