Амбасадор Финске и представници Нордијске пословне алијансе у посети Новом Саду

Председник Супштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић примили су данас у Градској кући амбасадора Финске Пертија Иконена, који је данас заједно са делегацијом Нордијске пословне алијансе и 20-ак представника компанија чланица алијансе у посети Новом Саду.
1
Фото: фото Град Нови Сад

Нордијска пословна алијанса окупља компаније нордијских земаља - Финске, Шведске, Норвешке, Данске и Исланда, а током разговора председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић упознао је госте са привредним потенцијалима Новог Сада.

Он је објаснио да је Нови Сад административни, привредни, културни и универзитетски центар АП Војводине, али и да је центар истраживања и развоја информационих технологија, не само у Србији него и у региону. Председник Скупштине је позвао нордијске компаније да улажу у производњу у Новом Саду, те да је градска администрација отворена за сва питања која их интересују.

Састанку су присуствовали и представници амбасада Шведске, Норвешке и Данске, а председница борда директора Нордијске пословне алијансе Јасмина Вигњевић објаснила је да алијанса помаже нордијским компанијама да нађу партнере у Србији и обрнуто.

Током посете Новом Саду, амбасадор Финске заједно са привредницима посетићи Владу Војводине, Привредну комору Војводине, потом Карловачку гимназију, како би им уручио донацију у књигама, а са председником Скупштине Града Новог Сада Здравком Јелушићем засадиће садницу, поводом обележавања 100 година независности Финске.

М. И.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести