Друго издање кампа „Цветољуб” од понедељка

У размаку од само десет дана Еколошки центар „Радуловачки” у Сремским Карловцима угостиће другу групу деце од шест до 11 година у оквиру горанског еко-кампа „Цветољуб”.
cvetoljub3
Фото: Покрет горана Новог Сада

За овај камп је владало велико интересовање, па је у распоред летњих кампова уврштен још један термин – од 13. до 15. јула. 

Пријављивање је још у току и обавља се електронски, а формулари се могу пронаћи на сајту http://pokretgorana.org.rs/2020/05/19/goranski-eko-kampovi-4/ или на Facebook страници https//www.facebok.com/kampovizadecu/.

Полазници кампа су минулог викенда, након међусобног упознавања, откривали скривене и мање тајновите кутке Сремских Карловаца. Цветољуби су упознали Дворску башту и излетиште Стражилово и тамо направили прве кораке у ботаници. Сазнали су како да се правилно опреме за теренске походе, како се прави хербаријум, научили употребну вредност биљака, дегустирали занимљиве посластице као што су зелене палачинке са ментом и колач од лаванде. Посетили су карловачки Дунавац и уживали у тишини коју доноси природа, пловили Дунавом и истраживали биљке које насељавају рит и Фрушку гору.

Фото: Покрет горана Новог Сада

Крајем јула биће одржан „Природољуб” за децу од 12 до 15 година, а у августу за најмлађе „Бубољуб” и „Птицољуб”. Организатор је Покрет горана Новог Сада. Програм горанских еко-кампова подржава Управа за заштиту животне средине Града Новог Сада.      

З. Мл.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести