Фестивал академских позоришта Србије у Позоришту младих

НОВИ САД: Традиционални, 21. по реду Фестивал академских позоришта Србије одржаће се данас и у недељу, а отварање је предвиђено за 15 часова у Позоришту младих, Игњата Павласа 4.
festival pozoriste mladih
Фото: Ilustracija

Манифестацију је подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а учествују Академско позориште СКЦ-а Ниш, АКУД „Бранко Крсмановић” из Београда, Драмски студио „Даске” – Културни центар Лакташи (БиХ), „Театар лево” – АКУД „Иво Лола Рибар” из Београда, Младинска сцена „Интимен театар” из Битоља (Македонија) и Академско позориште СКЦ Крагујевац. Улаз на све представе је бесплатан.

Након отварања од 15 до 16.30, на Малој сцени у Позоришту младих Академско позориште СКЦ Крагујевац извешће представу „Пешчаник” у режији Костадина Стојадинова. На сцени Драмског студија АКУД УНС-а „Соња Маринковић” од 17.30 до 19.05 Академско позориште СКЦ Ниш извешће „Мамин дашак у свемиру”, а режију те представе потписује Душан Матејић. На истој сцени од 21 до 22.10 наступа Младинска сцена „Интимен театра” и то с представом „Меôу нас е тивко”.

На Малој сцени Позоришта младих сутра од 13.30 до 14.30 часова Драмски студио „Даске” извешће представу „Кући” у режији Огњена Тодоровића, а од 19 до 19.50 „Театар лево” наступа с представом „Говорница” у режији Ах Дара Лехпурића. У Свечаној сали Академије уметности у Новом Саду, Ђуре Јакшића 7, од 16 до 17.15 Академско позориште АКУД-с „Бранко Крсмановић” извешће представу „Хммелњег”,  а режију потписује Максим Милошевић.

Ј. В.

Пројекат "Развој културног и уметничког стваралаштва" реализовао је "Маркет ИТ Маркетинг анд ПР", а суфинансиран је од стране Града Новог Сада. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести